KÉZMŰVESEK

KÉZMŰVESEK

ALKOTÓKÖRÖK

PÁLYÁZATOK

TÁBOROK

KÉPZÉSEK

KIADVÁNYOK

KÉPTÁR

HASZNOS OLDALAK











VARGA LÁSZLÓNÉ
szűrrátét készítő Népi Iparművész
Debrecen
Tel: 52/ 441-272

Tisza menti kis faluban, Egyeken születtem, Tiszacsegén nőttem fel és itt laktam fiatal felnőtt koromig. Itt ivódott a lelkembe a népművészet szeretete a sok-sok mezei virág között.
1955-ben Debrecenbe költöztünk. Ebben az időben találkoztam Vámosi Frigyesné népi iparművész gyönyörű szűrrátétes munkáival. Ekkor történt meg velem a csoda! Olyan, mindent elsöprő, elemi erővel tört fel bennem a népművészet iránti szeretet, hogy teljesen megváltoztatta az életemet. Ezután a családomon kívül mindent alárendeltem a munkámnak.
Túl a nyolcvanadik életévemen, a mai napig nem szűnt meg szeretetem a munkám iránt. A népművészet szeretetét, és tiszteletét sikerült tovább hagyományoznom: lányom, Csepreghy Tamásné Varga Piroska, hasonló lelkesedéssel, és alázattal folytatja azt, amit most már a koromnál fogva nekem abba kell hagynom.
Alkotásaimat díjakkal ismerték el. Számos alkalommal szerepeltek munkáim helyi, országos és külföldi kiállításokon. Megszámlálhatatlanul sok a zsűrizett termékem, alkotásom.
 




NÉPI KÉZMŰVES ÉRTÉKTÁR

TÍMÁRHÁZ - KÉZMŰVESEK HÁZA

ORSZÁGOS IFJÚSÁGI NÉPI KÉZMŰVES PÁLYÁZAT

KÉZMŰVES SZAKMAI TÁR

MÍVES GYŰJTEMÉNY

KURATÓRIUM

IMPRESSZUM