KÉZMŰVESEK

KÉZMŰVESEK

ALKOTÓKÖRÖK

PÁLYÁZATOK

TÁBOROK

KÉPZÉSEK

KIADVÁNYOK

KÉPTÁR

HASZNOS OLDALAK











SZABÓ ANDRÁS
kovács
Debrecen-Bánk
52 / 718-248   +36-30 / 5289583

Negyedszázada dolgozom a szerszámkovács szakmában, amely igen jó alapot jelentett a díszműkovács munkához. Szerencsés helyzetben vagyok, mivel, ebben a környezetben nőttem fel. Édesapám kovácsmester volt, így nagyon sok fogást sikerült ellesnem tőle. Számomra rendkívül fontos a szakma szeretete és tisztelete; ugyanis én azt vallom, igazán szép, művészi dolgokat csak megfelelő hozzáállással lehet létrehozni, alkotni. Azokat a tárgyakat, amelyeket készítek, én magam tervezem és kivitelezem. Ragaszkodom a régi hagyományos módszerekhez, mert csak így lehet igazán visszaadni az elkészült mű valódi értékét, szépségét.
Jelenleg szakoktatóként dolgozom a Baross Gábor Szakképző Intézet tanműhelyében. Kovácsolási alapismeretekre tanítom a fiatalokat. Munkám sok türelmet és kitartást kíván. Tevékenységemet szeretném legjobb tudásom szerint tovább adni a következő generációnak.
Munkám során a hagyományos technikát alkalmazva készítek fokosokat, baltákat, bárdokat, lándzsa- és kelevész hegyeket, valamint másolatokat régi harci eszközökről és fegyverekről. Ezeket a tárgyakat készítem damaszkolt technikával is (hajtogatott és kovácshegesztéssel egyesített acél).
Célom, új formákat, modernebb stílust kialakítani a XXI. századnak megfelelően, természetesen szem előtt tartom a szakma ősi technikáit.      

 






NÉPI KÉZMŰVES ÉRTÉKTÁR

TÍMÁRHÁZ - KÉZMŰVESEK HÁZA

ORSZÁGOS IFJÚSÁGI NÉPI KÉZMŰVES PÁLYÁZAT

KÉZMŰVES SZAKMAI TÁR

MÍVES GYŰJTEMÉNY

KURATÓRIUM

IMPRESSZUM