KÉZMŰVESEK

KÉZMŰVESEK

ALKOTÓKÖRÖK

PÁLYÁZATOK

TÁBOROK

KÉPZÉSEK

KIADVÁNYOK

KÉPTÁR

HASZNOS OLDALAK











KOLLÁR ANDRÁSNÉ
csuhétárgykészítő
Debrecen
Tel.:+36/52/319-798

Pedagógusként kerültem Debrecenbe a hetvenes években.
A csuhé gyermekkorom emléke. A kukoricafosztás, csutkababa-készítés természetes volt a Nógrád megyei kis falu életében, ahol gyermekkoromat töltöttem.
A Szentendrei Skanzenben láttam csuhéfigurákat, és nagyon megnyerték a tetszésemet. Testvéremmel együtt, határtalan kíváncsiságtól vezérelve kipróbáltuk, hogyan lehet ebből az egyszerű anyagból ilyen csodálatosan szép dolgokat készíteni. Azóta már több mint húsz év telt el, és sok kísérlet, próbálkozás után kialakultak a mai formáim, de apró részleteken még mostanság is változtatok. Témáim elsősorban a falusi élettel, a családdal kapcsolatosak. Figuráim kötődnek az ünnepekhez is: készítek a karácsonyi angyalokat, csengőket, illetve megformázom a Szent családot is.
A Népi Iparművészeti Tanács munkáimat elfogadta. A Hajdúnánáson megrendezett Országos Aranyszalma Pályázatán alkotásaimat különdíjjal ismerték el.
Minden évben jelen vagyok a Debrecenben megrendezésre kerülő karácsonyi Nyitott Városháza kézműves udvarán, és rendszeresen részt veszek a Hortobágyi Hídivásár rendezvényén.
Nyugdíjas pedagógusként iskolákban, kézműves foglalkozások keretében adom át tudásomat az érdeklődő gyerekeknek.




NÉPI KÉZMŰVES ÉRTÉKTÁR

TÍMÁRHÁZ - KÉZMŰVESEK HÁZA

ORSZÁGOS IFJÚSÁGI NÉPI KÉZMŰVES PÁLYÁZAT

KÉZMŰVES SZAKMAI TÁR

MÍVES GYŰJTEMÉNY

KURATÓRIUM

IMPRESSZUM