KÉZMŰVESEK

KÉZMŰVESEK

ALKOTÓKÖRÖK

PÁLYÁZATOK

TÁBOROK

KÉPZÉSEK

KIADVÁNYOK

KÉPTÁR

HASZNOS OLDALAK











FEKETE JÓZSEFNÉ SERES EMILIA
grillázs készítő
Debrecen-Dombos
Tel: 52 / 717-604

Kisgyermekként is vonzott az alkotás öröme. Felnőttként először megtanultam textilt, selymet, és porcelánt festeni, majd korongozni kezdtem, és elsajátítottam a fazekasság alapjait. Igazából minden színes, szép dolog érdekelt.
Egy újságcikk alapján felfedeztem a grillázst, és jutottam el a készítőhöz Padrogkútra. Jánka Lajosné Joli néni olyan kedvesen fogadott és olyan őszinte szeretettel és egyszerűséggel oktatott, hogy teljesen beleszerettem a grillázskészítésbe, formázásba. Maga a grillázs nem volt idegen tőlem. Anyai nagymamám és édesanyám gyerekkoromban gyakran készített öcsémnek és nekem grillázsból aprócukorkát. Az újságban látott fotók alapján és a felébredt gyerekkori emlékek hatására, szinte természetesnek tűnt, hogy megtanultam a tortakészítést. Az elkészült darabok meggyőztek arról, hogy nem mehet feledésbe, ez a régi kismesterség.
Szívesen osztom meg a grillázs készítés tudományát az érdeklődőkkel. Úgy érzem, megjelent könyvem után egyre több fiatal is megszerette ezt a kitartást és ügyességet igénylő alkotói munkát.
A tortakészítés mellett még egy csodálatos dolog tölti ki szabadidőm egy részét. Könyv sorozatot szerkesztek: A kézműves mestereket bemutató sorozatomban a GRILLÁZSTORTÁK könyvem után megjelent a MÉZESKALÁCSOK, és a CSUHÉ ÉS GYÉKÉNY című kötetem is.
Jó a kapcsolatom más grillázskészítőkkel is. Ennek eredményeként a BNV-n bemutathattuk a 3,63 m magas és másfél méter alapterületű 15 szintes óriástortánkat, amit 27 alkotó készített közösen.
Alkotásaimat rendszeresen bemutatom szakkiállításokon és a Mesterségek ünnepén.
Nagy örömmel készítem el a megrendelőim különleges kívánságait is.
A közelmúltban régi álmom vált valóra, amikor elkészült a kézműves házam, ahol az arra fogékony gyerekeknek és felnőtteknek adhatom át kézműves tudásomat.




NÉPI KÉZMŰVES ÉRTÉKTÁR

TÍMÁRHÁZ - KÉZMŰVESEK HÁZA

ORSZÁGOS IFJÚSÁGI NÉPI KÉZMŰVES PÁLYÁZAT

KÉZMŰVES SZAKMAI TÁR

MÍVES GYŰJTEMÉNY

KURATÓRIUM

IMPRESSZUM