NAGY IMRE
fafaragó Népi Iparművész
Tel: 52 / 311-052

Szakmai tanulmányaimat az Építőipari Technikumban kezdtem, ahol a faipari anyag – és szerkezetismeret érettségi tárgy volt.
Tanult szakmámban közel 30 évig dolgoztam. Negyedszázada életvitelszerűen tevékenykedem és alkotok, mint népi iparművész.
Eredeti szakmámnak köszönhetően számos, közterületen megjelenő alkotásom van Debrecenben: Székely kapu a Csapó utcában, 24 faragott ajtó és új harangláb a Köztemetőben, Sárkányoskapu a Nagytemplom romkertben, Kalotaszegi kapu a Medgyessy Ferenc Gimnáziumban, Kiskun Kapu a Holló László Emlékmúzeumban. Vidéken is vannak alkotásaim: Iskolakapu Álmosdon, Harangok Háza Hajdúszoboszlón.
A magyar népművészetre alapozott játszótéri berendezéseimet, egy német cégen keresztül értékesítem. A cég Európa minden pontjára, de a Távol Keletre és Észak- Amerikába is terjeszti termékeimet. Sajnos Magyarországra munkáimnak csak igen kis része kerül.
További vágyam, hogy eredeti népművészeti ágamhoz, a csontfaragáshoz visszatérjek. Ezen a területen az általam alkalmazott eljárást és technikát – csont és fa kombinációjával funkcionális tárgyak készítése -  addig nem alkalmazták és gyakorlatilag szakmai hírnevemet is  ez alapozta meg.