KÉZMŰVESEK

KÉZMŰVESEK

ALKOTÓKÖRÖK

PÁLYÁZATOK

TÁBOROK

KÉPZÉSEK

KIADVÁNYOK

KÉPTÁR

HASZNOS OLDALAK











VINCZE BORBÁLA
kosárfonó Népi Iparművész
Debrecen
Tel: 20 / 4298999

A vesszőfonással először egy kézműves bemutatón találkoztam. Ekkor határoztam el, hogy szeretném jobban megismerni a mesterséget. Érettségi után a Hollós utcai Kézműves Szakiskolában kitanultam a szakmát, mesterem Forgács Sándor volt. A tanulás folyamata ezután sem állt meg: több helyen és többféle formában szereztem újabb ismereteket és kamatoztattam a korábban tanultakat. Dolgoztam egy ideig a Vojtina Bábszínházban, majd Szegedre kerültem, ahol a Dél-Alföldi Népművészeti Egyesületnél kosárfonást tanítottam. Ezután újra Debrecenben keresve a lehetőségeket több helyen is munkálkodtam: dolgoztam egy ideig a Tímárház egyik műhelyében, később Hajdúhadházon az ottani művészeti általános iskolában, majd a Kenézy Kórház Nappali Pszichiátriájának speciális terápiás csoportjában kaptam lehetőséget szakmai ismereteim átadására. Közben tagja lettem a Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesületnek, illetve diplomát szereztem a Debreceni Kossuth Lajos Tudomány Egyetem néprajz szakán. Munkáimat folyamatosan zsűriztettem.
Jelenleg a Más-Mozaik Kulturális Egyesület Kézműves Műhelyeiben dolgozunk együtt társaimmal. Rendszeresen részt veszünk nyári táborokban, kézműves foglalkozásokon és egyéb rendezvényeken, ahol teret engednek a hagyományok ápolásának.
Munkámban arra törekszem, hogy a hagyományos formák mellett a vessző alakíthatóságának korlátlanságát kihasználva olyan darabokat készítsek, melyek korunkhoz is igazodnak.




NÉPI KÉZMŰVES ÉRTÉKTÁR

TÍMÁRHÁZ - KÉZMŰVESEK HÁZA

ORSZÁGOS IFJÚSÁGI NÉPI KÉZMŰVES PÁLYÁZAT

KÉZMŰVES SZAKMAI TÁR

MÍVES GYŰJTEMÉNY

KURATÓRIUM

IMPRESSZUM