HERPÁCSINÉ MESTER MARIANNA
szalmafonó
Tel: 52 / 425-986  +36-20 / 4659659
E-mail: hergabeda@yahoo.com

Már gyerekkoromban is vonzódtam mindenféle manuális tevékenységhez, minden utamba kerülő kézműves tevékenységet igyekeztem kipróbálni és megtanulni. A szalmafonással a Csapókerti Közösségi Házban rendezett tanfolyamon ismerkedtem meg, melyet Szabó Sándorné vezetett. Annyira megfogott az aranysárga szalma, hogy attól kezdve a bűvöletében élek. Alig várom, hogy tanítás után alkothassak. Örömömet találom a hagyományos formák (aratókoszorúk, borona,) újjáélesztésében, de szívesen készítek modernebb, a jelen kor igényeinek megfelelő tárgyakat is. Évek óta szinte minden nemzetközi szalmafonó táborban oktatóként tevékenykedem. Rendszeresen veszek részt pályázatokon. Nemcsak a munkámban, de az élet bármely területén mindig nagy örömmel veszem a kihívásokat. Büszke vagyok arra, hogy néhány éve Palásty György, A szalmabábuk lázadása című film rendezője felkért, készítsem el a filmhez a szalmaszereplőket és a díszleteket. 2000-ben az első Nemzetközi Szalma Konferencia résztvevői számára saját tervezésű malomjátékom készítését tanítottam. Két évvel később, szalmás társaimmal megalkottuk az Árpád-házi királyok és szentek arcképcsarnokát. Munkáimmal több alkalommal is, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának Nívódíját érdemeltem ki.
A szalmafonás alapjaival szívesen ismertetem meg az érdeklődőket játszóházakban és bemutató foglalkozásokon.
Szeretném mesterségemet tovább vinni és minél több emberrel megismertetni, megszerettetni.