KÉZMŰVESEK

KÉZMŰVESEK

ALKOTÓKÖRÖK

PÁLYÁZATOK

TÁBOROK

KÉPZÉSEK

KIADVÁNYOK

KÉPTÁR

HASZNOS OLDALAK











Ifj. BUGLYÓ PÉTER
kádár
Debrecen-Józsa
Tel.: 52/386-138,   36-30-279-4652
www.kezmuvesportal.hu 
e-mail:ifj.buglyo.peter@bbcooper.hu
 

Általános iskolai tanulmányaimat befejezve elszegődtem édesapám mellé kádártanulónak. Tanulmányaimat Gyöngyösön kezdtem el, mert abban az időben nem volt kádár képzés Debrecenben. A mesterség kitanulása után édesapám mellett dolgoztam. Munka mellett a Péchy Mihály Szakközépiskola Faipari Technikus osztályban sikeres érettségi vizsgát tettem és Fafeldolgozó Technikus képesítést kaptam.
A Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesületnek tagjaként termékeimet már több éve zsűriztetem, amelynek eredményeként sok A és B  kategóriás munkám van. Számos kiállításon és pályázaton jó eredményekkel szerepelnek alkotásaim.
1998-ban édesapámmal együtt megalakítottuk a B & B Cooper Kádáripari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft-t. A megnövekedett export megrendeléseknek köszönhetően jött létre a Kft., melynek vezetője vagyok.
Ebben a szakmában különösen fontos a jó minőségű fa használata, így főként akác, tölgy és eperfa alapanyagokból dolgozok. Előszeretettel készítek hagyományos tárgyakat: csobolyó, hordó, sózó dézsa, káposztáskád, vajköpülő, merítő. Ovális-, sarok fürdőkádak (kül- és beltériek), valamint a francia hagyományt követő darabok is kerülnek ki a kezem alól.
Terveim között szerepel egy telephely kialakítása, modern technikai felszerelésekkel, amely sorozatgyártásra is alkalmas.




NÉPI KÉZMŰVES ÉRTÉKTÁR

TÍMÁRHÁZ - KÉZMŰVESEK HÁZA

ORSZÁGOS IFJÚSÁGI NÉPI KÉZMŰVES PÁLYÁZAT

KÉZMŰVES SZAKMAI TÁR

MÍVES GYŰJTEMÉNY

KURATÓRIUM

IMPRESSZUM