KÉZMŰVESEK

KÉZMŰVESEK

ALKOTÓKÖRÖK

PÁLYÁZATOK

TÁBOROK

KÉPZÉSEK

KIADVÁNYOK

KÉPTÁR

HASZNOS OLDALAK











RADICS LÁSZLÓ
mézeskalácsos Népi Iparművész, a Népművészet Mestere
4033 Debrecen, Alvinczi u. 5.
Tel.: (52) 345-348 , (20) 9420-739
info@radicsmezeskalacs.hu
www.radicsmezeskalacs.hu

Feleségem szülei – Pázmándy László és felesége – Hajdúböszörményben mézeskalácsos mesterséggel foglalkoztak. Betegségük miatt tovább már nem tudták folytatni a munkát, ezért megpróbáltam tőlük elsajátítani a szakma csínját-bínját. Öt esztendőn keresztül apósom mellett töltöttem az inaséveimet. Ez idő alatt megtanultam a mesterség apró trükkjeit és fogásait, amit később hasznosítani is tudtam.
Évek múlva önálló vállalkozó lettem és Debrecenben műhelyt építettem. Kisebbik fiammal, Zoltánnal szakmai vizsgát is szereztünk. Ő már beleszületett mézeskalácsos családba, évek óta önállóan süti, díszíti a figurákat, és a puszedliket. Tudásomat szívesen megosztom az érdeklődőkkel. Debrecenben és Válaszúton (Erdély) rendszeresen továbbképzéseket tartok pedagógusoknak, de szívesen megyek gyerekekhez is óvodákba, iskolákba bemutató foglalkozásokat tartani. Évente többször is találkozhatnak termékeimmel az érdeklődők, kiállításokon és vásárokon: Debrecenben, az országban és külföldön is (Olaszország, Franciaország, Németország, Portugália).
A jövőben egy tágas és új munkahelyen szeretném a termelést fokozni, mellette, pedig népszerűsítő bemutató foglalkozásokat tartani gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.
Célom, hogy ebből az ősi mesterségből minél többet átmentsünk a jelen, és az utókor számára.




NÉPI KÉZMŰVES ÉRTÉKTÁR

TÍMÁRHÁZ - KÉZMŰVESEK HÁZA

ORSZÁGOS IFJÚSÁGI NÉPI KÉZMŰVES PÁLYÁZAT

KÉZMŰVES SZAKMAI TÁR

MÍVES GYŰJTEMÉNY

KURATÓRIUM

IMPRESSZUM