KÉZMŰVESEK

KÉZMŰVESEK

ALKOTÓKÖRÖK

PÁLYÁZATOK

TÁBOROK

KÉPZÉSEK

KIADVÁNYOK

KÉPTÁR

HASZNOS OLDALAKVASTAGNÉ SZŰCS GABRIELLA
szövő
Debrecen
Tel: 52 / 413-252

Családunkban a manuális tevékenységnek, az alkotó munkának mindig meghatározó szerepe volt. Már kisgyermekként többféle tevékenységet is kipróbálhattam. Pályakezdő pedagógusként ismerkedtem meg a szövéssel a Kölcsey Ferenc Művelődési Központban, dr. Papp Lászlóné Népi Iparművész irányításával. Másik meghatározó személyisége pályámnak Galánfyné Schmidt Teréz akitől sok inspirációt kaptam arra vonatkozóan ,hogy merjek újítani a hagyományos szín és minta világon. Mesterem ösztönzött arra is, hogy alkotásaimat zsűriztessem, és pályázatokon vegyek részt. Azóta is rendszeresen pályázok, munkáim elismerésben részesültek.
Gyapjút és vásznat is szövök, de a szívemhez legközelebb a takács minták szövése áll. Ezeket a mintákat régen vászonszövésnél alkalmazták. Én vékony gyapjúfonalból készítem a függönyöket, terítőket. Mára a szövés életem részévé vált, általa kiteljesedek. Örömteli tevékenységet jelent számomra. Minden pillanatot megragadok , hogy foglalkozhassam ezzel a tevékenységgel: előadásokat hallgatok, gyűjtőmunkát végzek, tanulmányutakon veszek részt, tervezek,
Tagja vagyok a Hajdú-Bihar megyei Népművészeti Egyesületnek. Számos önálló és csoportos kiállításon mutattam már be alkotásaimat.

 


NÉPI KÉZMŰVES ÉRTÉKTÁR

TÍMÁRHÁZ - KÉZMŰVESEK HÁZA

ORSZÁGOS IFJÚSÁGI NÉPI KÉZMŰVES PÁLYÁZAT

KÉZMŰVES SZAKMAI TÁR

MÍVES GYŰJTEMÉNY

KURATÓRIUM

IMPRESSZUM