NYITÓLAP

KÉZMŰVESEK

ALKOTÓKÖRÖK

PÁLYÁZATOK

TÁBOROK

KÉPZÉSEK

KIADVÁNYOK

KÉPTÁR

HASZNOS OLDALAK2015 augusztus 1. szombat
MIKEPÉRCSI NYÁR - A TARDICIÓK MENTÉN
A Mikepércsi nyár gazdag és tartalmas rendezvénysorozata ezen a hétvégén a hagyományok jegyében zajlott.  Szombaton délelőtt a Wass Albert Kultúrházban a Kis gömböc című mesét nézhették meg a gyerekek, majd késő délutántól népzenei, néptánc és kézműves programok várták a közönséget a Főtéren.
Nagy sikere volt a Bordó Sárkány Régi Zene Rend előadásának, mely együttes indította programsorozatot és az este folyamán többször is hallhatta különleges zenéjüket a helyi és a környékbeli településekről, illetve Debrecenből érkezett szép számú közönség.
Egészen sötétedésig a Nádudvari Kézműves Szakiskola közreműködésével a nemezeléssel és a fazekassággal, a Kézműves Alapítvány közreműködésével pedig Hutkai László bőrműves népi iparművész vezetésével a bőrtárgy készítéssel és Boros Ferenc fafaragó népi iparművész vezetésével a  fafaragás rejtelmeivel és az általuk készített míves tárgyakkal lehetett megismerkedni. De volt még jurta állítás, íjászat, rovásírás, karkötő készítés, valamint csatajáték is.
Nagy érdeklődés kísérte Kormányos Lászlóné viseletkészítő népi iparművésznek a maga alkotta viseletek divatbemutatóját, melyen a Főnix Néptáncegyüttes tagjai mutatták be a szebbnél szebb, a mai korban is büszkén hordható öltözékeit.
A jó hangulatról a fellépő néptáncegyüttesek – a Főnix, a Forgórózsa Néptáncegyüttesek és a DNE Szarkaláb csoportja Debrecenből, valamint a Nyíló Akác Néptánccsoport Érmihályfalváról - gondoskodtak.
Az estét a Szeredás Együttes koncertje, táncháza és a Sárkánylányok Tűzzsonglőr Csapat bemutatója zárta.

⇦ VISSZA

NÉPI KÉZMŰVES ÉRTÉKTÁR

TÍMÁRHÁZ - KÉZMŰVESEK HÁZA

ORSZÁGOS IFJÚSÁGI NÉPI KÉZMŰVES PÁLYÁZAT

KÉZMŰVES SZAKMAI TÁR

MÍVES GYŰJTEMÉNY

KURATÓRIUM

IMPRESSZUM