NYITÓLAP

KÉZMŰVESEK

ALKOTÓKÖRÖK

PÁLYÁZATOK

TÁBOROK

KÉPZÉSEK

KIADVÁNYOK

KÉPTÁR

HASZNOS OLDALAK2015 szeptember 4. péntek
A TISZTA FORRÁS HÍMZŐ KÖR 40 ÉVES JUBILEUMI KIÁLLÍTÁSA
Az évforduló alkalmából rendezett nagyszabású kiállításon mutatkozik be a nagyközönségnek a szakkör a DMK Belvárosi Galériájában, melyet Dr. V. Szathmári Ibolya néprajzkutató nyitott meg szeptember 4-én 17 órakor. Köszöntőt mondott Danku Attila, DMJV Kulturális Bizottságának elnöke és Jantyik Zsolt, a Debreceni Művelődési Központ igazgatója.
A jubileumi évforduló alkalmából az alkotó közösség megkapta a Kézműves Alapítvány Elismerő Oklevelét és támogatását új alkotások létrehozásához. Az elismerést a kuratórium nevében Hunyadi Sándor és Dr.Tar Károlyné adta át. Az alapítvány elnöke virággal köszöntötte Rádi Andornét a szakkör legidősebb és Szilágyi Józsefnét, a legfiatalabb tagját.
Molnár Tiborné  Király Zsiga- díjas hímző népi iparművész vezette szakkör tagjai a kiállítás nyitvatartási idejében hetente más kézimunka bemutatóval várják az érdeklődőket.
A Tisztaforrás Hímző Kör a DMK Tímárház - Kézművesek Házában (Debrecen, Nagy Gál István u. 6.) tartja foglalkozásait csütörtöki napokon 14.00-órától
A kiállítás megtekinthető: 2015. szeptember 4-október 2-ig.

A megnyitóról készült film a következő helyen érhető el:
https://www.youtube.com/watch?v=T2ZQfxQsuV8
Dr. V. Szathmári Ibolya néprajzkutató megnyitójának szövege itt olvasható.


⇦ VISSZA

NÉPI KÉZMŰVES ÉRTÉKTÁR

TÍMÁRHÁZ - KÉZMŰVESEK HÁZA

ORSZÁGOS IFJÚSÁGI NÉPI KÉZMŰVES PÁLYÁZAT

KÉZMŰVES SZAKMAI TÁR

MÍVES GYŰJTEMÉNY

KURATÓRIUM

IMPRESSZUM