NYITÓLAP

KÉZMŰVESEK

ALKOTÓKÖRÖK

PÁLYÁZATOK

TÁBOROK

KÉPZÉSEK

KIADVÁNYOK

KÉPTÁR

HASZNOS OLDALAK2015 szeptember 5. szombat
SZÜRETI VÍGASSÁG HAJDÚHADHÁZON
A szakadó eső sem akadályozta meg, hogy a hagyományoknak megfelelően elinduljon a szüreti felvonulás a Vásártérről. A mintegy 40 felvonuló lovas szekér és veterán traktorok feldíszítve, gazdáikkal, azok családtagjaival, barátaival most is végig vonult a városon.
A közelmúltban nagyon szépen megújult városközpontban tartott megnyitón köszöntötte a résztvevőket és a vendégeket Pajna Zoltán a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés elnöke és Csáfordi Dénes, Hajdúhadház polgármestere. Köszöntötte a szomszédokat a Téglásról érkezett szekeresek és résztvevők nevében Czibere Béla Táglás polgármestere is és frissen sült kenyeret adott át ajándékba  a hadházi polgármesternek és a megyei közgyűlés elnökének.
A felvonuló szekerek és traktorok megjelenését, feldíszítettségét 3 tagú zsűri értékelte.
A díjakat és valamennyi résztvevőnek készített emléklapot és ajándékot Csáfordi Dénes a város polgármestere, Pajna Zoltán a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés elnöke és Czibere Béla,   Téglás polgármestere adták át a városháza előtti téren a zuhogó esőben.
Ezután a szépen felújított művelődési házban folytatódtak szüreti vígasság programjai, melyen közreműködtek: a Hajdúhadházi Népdalkör, a Margitai Borisszák Népzenei Együttes, a Főnix Néptánc Együttes, a Szeredás Együttes, valamint a Bajvívó Magyarok XVII. századi katonai hagyományőrző bemutatóját is megtekinthette a közönség.
„A legszebb konyhakertek” verseny eredményének kihirdetésére ugyancsak a délután folyamán került sor.
Este 19 órától a városháza dísztermében szüreti bállal folytatódott a vígasság, melynek sztárvendége Dolhai Attila operett énekes volt, a talpalávalót pedig Tordai Zoltán és zenekara szolgáltatta.
 

⇦ VISSZA

NÉPI KÉZMŰVES ÉRTÉKTÁR

TÍMÁRHÁZ - KÉZMŰVESEK HÁZA

ORSZÁGOS IFJÚSÁGI NÉPI KÉZMŰVES PÁLYÁZAT

KÉZMŰVES SZAKMAI TÁR

MÍVES GYŰJTEMÉNY

KURATÓRIUM

IMPRESSZUM