NYITÓLAP

KÉZMŰVESEK

ALKOTÓKÖRÖK

PÁLYÁZATOK

TÁBOROK

KÉPZÉSEK

KIADVÁNYOK

KÉPTÁR

HASZNOS OLDALAK2015 október 3. szombat
VÁSÁRI SOKADALOM SÁRÁNDON
A Sáránd Község Napja alkalmából az önkormányzat által szervezett Vásári Sokadalom igazi színes őszi programot kínál a lakosságnak és a környékbelieknek.
Október 2-án 18 órakor a Gyermekház udvarán Szántó József polgármester átadja a falu kemencéjét. Ezt követően dr. Tar Károlyné, a Kézműves Alapítvány kurátora megnyitja a „Kemencék a falu szolgálatában” című, a Sárándi Értéktár Bizottság által készített fotókból rendezett kiállítást, melynek fotóit Vincze László grafikusművész készítette. A helyi ízek kóstolója alatt pedig debreceni művészeti együttesek szórakoztatják a közönséget.
A település hagyományait példaszerűen feltáró és átörökítő falu október 3-án 9 órától bemutatja saját értékeit, művészeti csoportjait. De lesz kézműves vásár és bemutató, kertészeti kiállítás, főzőverseny, népek konyhája, Paprika Jancsi csúzlizdája, íjászbemutató, népi játszóház, számos neves előadó - köztük a sztárvendég, Péter Szabó Szilvia  - és együttes.  A nap zárásaként utcabálra hívják a fiatalokat és időseket, a szomszédokat és érdeklődőket, ahol a Red Trió szolgáltatja majd a talp alá valót.
A rendezvény fővédnöke: Dr. Vitányi István József a térség országgyűlési képviselője.
 
Dr.Tar Károlyné kiállítás megnyitója itt olvasható.


⇦ VISSZA

NÉPI KÉZMŰVES ÉRTÉKTÁR

TÍMÁRHÁZ - KÉZMŰVESEK HÁZA

ORSZÁGOS IFJÚSÁGI NÉPI KÉZMŰVES PÁLYÁZAT

KÉZMŰVES SZAKMAI TÁR

MÍVES GYŰJTEMÉNY

KURATÓRIUM

IMPRESSZUM