NYITÓLAP

KÉZMŰVESEK

ALKOTÓKÖRÖK

PÁLYÁZATOK

TÁBOROK

KÉPZÉSEK

KIADVÁNYOK

KÉPTÁR

HASZNOS OLDALAK2016 október 16. vasárnap
ÉLELMEZÉSI VILÁGNAP – KARITATÍTV PROGRAMOK, ADOMÁNYGYŰJTÉS
Az Élelmezés Világnapja alkalmából az Élelmiszermentő Hálózat debreceni civil szervezetei  gyűjtést szerveztek  Debrecen több nagy áruházában.
A májusban megalakult Debreceni Élelmiszermentő Hálózat egyik célja, hogy összefogja a civil szervezeteket, így szélesebb körben tudják kiosztani az adományokat a rászorulóknak. A hálózat eddig 50 tonna élelmiszert juttatott el a civil szervezeteken keresztül.
A Debreceni Karitatív Testület elnöke Balogh Barnabás vezetésével tartós élelmiszereket gyűjtöttek az önkéntes aktivisták az Auchan és a  Tesco áruházakban is. Az akcióhoz támogatásokkal kapcsolódott a Kézműves Alapítvány és számos művészeti együttes.
A város jeles kézműves alkotói kiállították míves munkáikat és bemutatókat tartottak a tárgykészítés folyamatáról, melyeket az érdeklődők a helyszínen kipróbálhattak.
A Kézműves Alapítvány szervezésében és képviseletében az Auchan áruházban Csapó Imréné csipkeverő, Hutkai László bőrműves nép iparművész, Hutkai Lászlóné szövő, fonaljáték készítő, Szilágyi Sándorné hímző népi iparművész, a Tesco áruházban  Buka Csabáné csipkeverő népi iparművész, Csapóné Riskó Tünde gyöngyékszer készítő, Herpácsiné Mester Mariann szalmafonó és férje és Terdik Angéla fazekas népi iparművész vett részt a jótékonysági programon.
Minden alkotónak köszönjük önzetlen felajánlását, részvételét!

 

⇦ VISSZA

NÉPI KÉZMŰVES ÉRTÉKTÁR

TÍMÁRHÁZ - KÉZMŰVESEK HÁZA

ORSZÁGOS IFJÚSÁGI NÉPI KÉZMŰVES PÁLYÁZAT

KÉZMŰVES SZAKMAI TÁR

MÍVES GYŰJTEMÉNY

KURATÓRIUM

IMPRESSZUM