NYITÓLAP

KÉZMŰVESEK

ALKOTÓKÖRÖK

PÁLYÁZATOK

TÁBOROK

KÉPZÉSEK

KIADVÁNYOK

KÉPTÁR

HASZNOS OLDALAK2022 június 17. péntek
XXXIII. ORSZÁGOS FARAGÓPÁLYÁZAT ÉS KIÁLLÍTÁS
A Hagyományok Háza által kiírt 2022. évi pályázatra érkezett legszebb alkotásokból rendezett kiállítást 2022. június 17-én 13 órakor nyitották meg a Magyar Népi Iparművészeti Múzeumban. (1011 Budapest, Fő utca 6. (+36) 30 615 4134)
A Kézműves Alapítvány szeretettel és tisztelettel gratulál a díjazottaknak: Fehér Vilmos Lajos id. Kapoli Antal vándordíjában, Kasza Miklós és Horváth Béla a Hagyományok Háza Mester díjában, Kovács Zoltán az Agrárminisztérium FolkTrend díjában, Mikes Lajos, Soós Melitta, Dóra Áron, Major Péter, Andrási Mihály és Baráth Sándor különdíjban részesült.
 
65 évvel ezelőtt, 1957-ben rendezték meg először a faragók legrangosabb országos megmérettetését, az Országos Fafaragó Pályázatot és Kiállítást. A pályázatot eredetileg a pásztorművészet hagyományát követő faragók számára írták ki, néhai id. Kapoli Antal Kossuth-díjas fafaragó, a Népművészet Mestere emlékére.
 
A mai pályázat célja a magyar népi faragóművészet hagyományainak felhasználásával és továbbfejlesztésével a mai ízlésnek megfelelő, kiemelkedő színvonalú népi iparművészeti tárgyak készítése.
 A Hagyományok Háza által szervezett - a pályaműveket bemutató - kiállítás július 15-ig látogatható.

Forrás és további információ:
Magyar Népi Iparművészeti Múzeum
1011 Budapest, Fő utca 6.
(+36) 30 615 4134
muzeum@hagyomanyokhaza.hu
 
⇦ VISSZA

NÉPI KÉZMŰVES ÉRTÉKTÁR

TÍMÁRHÁZ - KÉZMŰVESEK HÁZA

ORSZÁGOS IFJÚSÁGI NÉPI KÉZMŰVES PÁLYÁZAT

KÉZMŰVES SZAKMAI TÁR

MÍVES GYŰJTEMÉNY

KURATÓRIUM

IMPRESSZUM