NYITÓLAP

KÉZMŰVESEK

ALKOTÓKÖRÖK

PÁLYÁZATOK

TÁBOROK

KÉPZÉSEK

KIADVÁNYOK

KÉPTÁR

HASZNOS OLDALAK2022 január 25. kedd
XIV. ORSZÁGOS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI NÉPI KÉZMŰVES PÁLYÁZAT - Kiállítás, díjátadás, szakmai programok
A hagyományoknak megfelelően ezalkalommal is Debrecen adott otthont az országos pályázat záró kiállításának. A Debreceni Görögkatolikus Metropolitai Hivatal (Debrecen, Petőfi tér 8.) gyönyörű átriumában gyerekek és fiatalok több mint 800 db saját kézzel, természetes anyagokból készített tárgyai tekinthetők meg. A kiállítást Dr. V. Szathmári Ibolya néprajzkutató nyitotta meg és itt került sor a díjátadásra is január 25-én 11 órától. Az országos szakmai zsűri értékelése alapján 86 díjat osztottak ki az arra érdemeseknek. A Kézműves Alapítvány 53 pályázónak adott díjat közel egymillió Ft értékben.
 
28 évvel ezelőtt indította útjára a Kézműves Alapítvány együttműködő partnerekkel, intézményekkel és szervezetekkel az Országos Ifjúsági Népi Kézműves Pályázatot. Örömmel tölt bennünket, hogy ennyi éven át sikerült megvalósítani ezt az országos hatókörű, hiánypótló pályázatot. Sok - sok elhívatott szakember, mester, pedagógus és többezer fiatal alkotó munkáját dicsérik az eredmények.
 
Köszönjük minden pályázónak a részvételét és 2 év múlva újra várjuk alkotásaikat. Tisztelettel megköszönjük valamennyi mesternek, pedagógusnak, szakkörvezetőnek, mindazoknak a munkáját, akik tanították, segítették a fiatalokat.
 
A mostani pályázat lebonyolításában oroszlánrészt vállalt a Népművészeti Egyesületek Szövetsége, annak tagszervezetei, illetve a szervezet elnöke, Pál Miklósné, akiknek ezúton is hálás köszönetünket fejezzük ki.
Köszönjük az országos kiállítás megrendezését a DEMKI Tímárházának, Mátrai-Nagy  Andreának és munkatársainak.
Köszönjük a Görögkatolikus Metropolitai Hivatalnak, hogy ilyen impozáns helyet biztosítottak ehhez az országos kiállításhoz.
 
Köszönjük a Csoóri Sándor Alap támogatását!
⇦ VISSZA

NÉPI KÉZMŰVES ÉRTÉKTÁR

TÍMÁRHÁZ - KÉZMŰVESEK HÁZA

ORSZÁGOS IFJÚSÁGI NÉPI KÉZMŰVES PÁLYÁZAT

KÉZMŰVES SZAKMAI TÁR

MÍVES GYŰJTEMÉNY

KURATÓRIUM

IMPRESSZUM