NYITÓLAP

KÉZMŰVESEK

ALKOTÓKÖRÖK

PÁLYÁZATOK

TÁBOROK

KÉPZÉSEK

KIADVÁNYOK

KÉPTÁR

HASZNOS OLDALAK2022 november 15. kedd
40 ÉVES A JÓZSAI DÍSZÍTŐMŰVÉSZETI SZAKKÖR
Felemelő kiállítás megnyitóval ünnepelte négy évtizedes fennállását a Józsai Díszítőművészeti Szakkör a Józsai Közösségi Házban.
A megjelenteket, az ünneplőket Szabó Katalin, a közösségi ház egységvezetője köszöntötte. Ezt követően Dr. Tar Károlyné a Kézműves Alapítvány alapító-kurátora – több évtizedes személyes élményeit is felidézve - megköszönte a szakkör értékteremtő tevékenységét és átadta az alapítvány Nívódíját és az erről szóló oklevelet a csoport vezetőjének, Bátoriné Gém Eszternek.
Dr. V. Szathmári Ibolya néprajzkutató, a Déri Múzeum ny. vezetője idézte fel a szakkör történetét, sokirányú munkáját, múzeumi kapcsolatát és ajándékkönyvekkel ajándékozta meg a közösséget.
Debrecen önkormányzata nevében Balázs Ákos, alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője nyitotta meg a kiállítást. Méltatta az alkotókört, annak fontos szerepét a városrész kulturális életében és minden tagjának oklevelet, virágot és ajándékot adott át.
Befejezésül a szakkör vezetője rövid kiállításbemutatót tartott, majd jó hangulatú beszélgetésekkel, a kiállítás megtekintésével zárult az ünnepi program.
Az esemény hangulatához jelentősen hozzájárult a balmazújvárosi német nemzetiségi zenei és énekegyüttes nagyszerű műsora.
További információk: Negyven éve aktív szakkör alkotásait állították ki Józsán – fotókkal - Debrecen hírei, debreceni hírek | Debrecen és Hajdú-Bihar megye hírei - Dehir.hu
Dr. V. Szathmári Ibolya néprajzkutató beszéde a jubileumi kiállítás megnyitón

⇦ VISSZA

NÉPI KÉZMŰVES ÉRTÉKTÁR

TÍMÁRHÁZ - KÉZMŰVESEK HÁZA

ORSZÁGOS IFJÚSÁGI NÉPI KÉZMŰVES PÁLYÁZAT

KÉZMŰVES SZAKMAI TÁR

MÍVES GYŰJTEMÉNY

KURATÓRIUM

IMPRESSZUM