NYITÓLAP

KÉZMŰVESEK

ALKOTÓKÖRÖK

PÁLYÁZATOK

TÁBOROK

KÉPZÉSEK

KIADVÁNYOK

KÉPTÁR

HASZNOS OLDALAK2023 június 12. hétfő
A HAGYOMÁNYOK HÁZA 2023. ÉVI ZSŰRINAPTÁRA
A Hagyományok Háza zsűrizési naptára a népi kézműveseknek segít abban, hogy megtalálják, 2023-ban mikor tudják a hozzájuk legközelebbi helyen bemutatni alkotásaikat az adott szakág elismert szakembereinek.
Kiknek szól ez a naptár?
Zsűrizéseinken az egyetlen szempont a beadott alkotás minősége, színvonala, így végzettségtől és kortól függetlenül minden jó kézügyességgel rendelkező, egy szakágban már jártasságot szerzett alkotó ember zsűriztetheti alkotásait. Eddigi legfiatalabb pályázónk 16 éves volt, a legidősebb pedig 90 felett járt, mikor jelentkezett. A zsűrizéshez semmilyen végzettséget igazoló irat nem szükséges.
Milyen tárgyakat várunk a zsűrizésre?
A magyar népművészeten alapuló anyagokkal és technikákkal készült, a mai éleben is használható tárgyakat várunk hagyományos vagy újragondolt formában. Tárgyakat a népi kézművesség nagyjából bármely területéről lehet beadni. Jelenleg negyvennégy szakágban bírálunk el alkotásokat.
Miért érdemes zsűriztetni?
A zsűrizések alkalmával az írásbeli értékelésen túl szakmai konzultációra is lehetőség van, a zsűritagok tehát szakami véleményükkel segítik a jelentkezőket a fejlődésben.
A zsűrizett terméket Áfa-mentességet élvezhetnek.
A zsűrizés alkalmával készült jegyzőkönyv olyan hivatalos dokumentum, amely bizonyítja, hogy az adott tárgy az alkotó ötlete alapján készült saját alkotás.
A zsűrizett termékekre Páva védjegy váltható. A Páva védjegy a vásárlóknak garanciát jelent a magyar népművészeten alapuló minőségi termékekre.
Megfelelő számú zsűrizett tárgy után kérvényezni lehet a népi iparművész címet.
Ki a zsűri?
A Hagyományok Háza által felkért elméleti és gyakorlati szakemberekből áll az 3-7 tagú zsűri. A zsűritagok kiválasztásánál fontos szempont, hogy az adott mesternek milyen a szakmai elismertsége, milyen címei vannak, mennyire rendelkezik tanító készséggel, a zsűri összeállításánál pedig mindig szem előtt tartjuk, hogy többségben legyenek a gyakorló alkotók.
 
Kedves Érdeklődők!
A Népi Iparművészeti Osztály átmenetileg átköltözik a Corvin tér 8. szám alá, a Hagyományok Háza székhelyére.
Kérjük, mielőtt ügyfélfogadási időben betérne hozzánk, telefonon egyeztessen Csákányi Zoltán osztályvezetővel a + 36 30 570 5198 telefonszámon!
Megértésüket köszönjük!
***
Tájékoztatjuk Önöket, 2023-tól kizárólag elektronikus úton lehet a kérelmeket leadni!
2023. évi zsűrinaptár | Hagyományok Háza (hagyomanyokhaza.hu)
⇦ VISSZA

NÉPI KÉZMŰVES ÉRTÉKTÁR

TÍMÁRHÁZ - KÉZMŰVESEK HÁZA

ORSZÁGOS IFJÚSÁGI NÉPI KÉZMŰVES PÁLYÁZAT

KÉZMŰVES SZAKMAI TÁR

MÍVES GYŰJTEMÉNY

KURATÓRIUM

IMPRESSZUM