NYITÓLAP

KÉZMŰVESEK

ALKOTÓKÖRÖK

PÁLYÁZATOK

TÁBOROK

KÉPZÉSEK

KIADVÁNYOK

KÉPTÁR

HASZNOS OLDALAK2023 augusztus 14. hétfő
MÉHIKE TÁBOR SZÉKELYHÍDON a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával
Sikeres és jó hangulatú táborban vehettek részt a gyerekek és fiatalok ezen a nyáron is, augusztus 14-18-ig Székelyhídon (Stubenberg Kastély Székelyhíd, Gyermek Jézus Gyerekotthon).
A tábor idején különböző képzőművészeti, népművészeti tevékenységekkel foglalkozhattak a résztvevők: -Akvarell/akrilfestés, -Falfestés, -Kerámia/gipszöntés, -Grafika/kollázstechnika, -Népzene/néptánc
Az ismerkedés könnyítéséhez a csoportjátékokat Jagos Helén, pedagógus/magyar tanár (Székelyhíd) és Wagner Andrea, drámapedagógus (Nagyvárad- Posticum), Ványa Blanka, pedagógus/angol tanár (Székelyhíd) vezette.
A képzőművészeti/kézműves technikákkal  - akvarellfestés, falfestészet, akciófestés Csorján Melitta, művésztanár (Debrecen), Jankó-Szép Noémi, művésztanár (Nagyvárad) - kerámia, gipszöntés, batikolás, Fodor Tünde, a MOME hallgatója (Székelyhíd-Budapest) - szabadrajz, grafika, kollázstechnika- ismertették meg a táborozókat.                             
A népzene/néptáncot, népi játékokat a Pásztor család, Pásztor Ágnes a Debreceni Hajdú Néptáncegyüttes művésze vezette.
A tábor kitalálója (18 évvel ezelőtt) és szervezője, vezetője: Csorján Melitta festőművész, művésztanár.
Összesen 25 fő gyermek és fiatal vett részt a táborban.
Önkéntes szolgálatot látott el: Kucser Krisztián, Pásztor Irén és Ruparcsics Csilla.
A végeredmény: egy remek csapat, ahol mindenki sok szép élménnyel gazdagodott, megtalálta helyét, megtapasztalhatta a  közösségi szellemet, érezhette a tolerancia fontosságát és gyakorolhatta is, találhatott érdeklődésének megfelelő tevékenységet, s megvalósíthatta alkotásaiban önmagát, esetleg még barátra is lelt.
A táborzáró kiállítást a Székelyhídi Múzeum kiállítóterében rendeztük meg, ahol a táborban készült alkotásokat bemutattuk a nagyközönségnek.
A táborról folyamatos képes tudósítást adtunk minden nap a fb-on,Csorján Melitta fb. oldalán.
Továbbá a Kézműves Alapítvány honlapján adtunk hírt a táborról.
Az MMA-tól kapott 100.000 Ft támogatást a táborhoz szükséges festékekre, ecsetekre, rajzlapokra, filcekre, ceruzára, mappára költöttük, amit ezúton is köszönünk.
⇦ VISSZA

NÉPI KÉZMŰVES ÉRTÉKTÁR

TÍMÁRHÁZ - KÉZMŰVESEK HÁZA

ORSZÁGOS IFJÚSÁGI NÉPI KÉZMŰVES PÁLYÁZAT

KÉZMŰVES SZAKMAI TÁR

MÍVES GYŰJTEMÉNY

KURATÓRIUM

IMPRESSZUM