NYITÓLAP

KÉZMŰVESEK

ALKOTÓKÖRÖK

PÁLYÁZATOK

TÁBOROK

KÉPZÉSEK

KIADVÁNYOK

KÉPTÁR

HASZNOS OLDALAK2023 október 28. szombat
KÉZMŰVES HAGYOMÁNYAINK ÁTÖRÖKÍTÉSE. KOSÁRFONÁS ÉRSEMJÉNBEN
A PRO Semjén Egyesület a Magyar Kormány támogatásával és a Kézműves Alapítvány együttműködésével, Sütő Judit szervezésében megvalósuló programsorozatának első eseménye a kosárfonással történő ismerkedés, az alapismeretek elsajátítása volt Érsemjénben október 28-án a Fráter Lóránd Művelődési Házban.
Különleges élmény volt ez mindenkinek mert a meghirdetett programra eljött fiatalok és felnőttek rendkívüli érdeklődés mellett végig dolgozták a napot Baji Imre debreceni kosárfonó népi iparművész vezetésével. A saját kezükkel készített kosarakat büszkén vitték magukkal a nap végén.
Másnap ez a vélemény érkezett, ami jó érzéssel tölt el valamennyiünket:
„ Szia Katalin! Nagyon szépen köszönjük a képeket és a lehetőséget, hogy segítettél létrehozni ezt a nagyon értékes és különleges alkalmat, ami által betekintés nyerhettünk a kosárfonás művészetébe. Olyan jó volt együtt ebben a kis közösségben. A mester úrnak is külön köszönjük, hogy ezt megosztotta velünk, hogy időt szánt ránk és azzal a szelíd alázattal, türelemmel és profizmussal ahogy tanítgatott bennünket különösen hálásak vagyunk! Hála az Úrnak hogy még vannak ilyen MESTEREK!” - Takács Mária
⇦ VISSZA

NÉPI KÉZMŰVES ÉRTÉKTÁR

TÍMÁRHÁZ - KÉZMŰVESEK HÁZA

ORSZÁGOS IFJÚSÁGI NÉPI KÉZMŰVES PÁLYÁZAT

KÉZMŰVES SZAKMAI TÁR

MÍVES GYŰJTEMÉNY

KURATÓRIUM

IMPRESSZUM