NYITÓLAP

KÉZMŰVESEK

ALKOTÓKÖRÖK

PÁLYÁZATOK

TÁBOROK

KÉPZÉSEK

KIADVÁNYOK

KÉPTÁR

HASZNOS OLDALAK2015 március 5. csütörtök
RÉGI-ÚJ NŐI RUHÁK - Buka Csabáné csipkeverő és Mátrai - Nagy Andrea Bíborka hímző kiállítása
A DMK Csapókerti Közösségi Házában (Süveg u. 3.) rendezett kiállítás megnyitóján Pethő Ibolya a közösségi ház munkatársa köszöntötte a jelenlévőket.  A kiállítást Kiss Árpádné palástkészítő népi iparművész nyitotta meg és közreműködtek a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola, Zeneiskola és AMI növendékei.
Jámbor Ferenc önkormányzati képviselő a közelgő Nőnap alkalmából is üdvözölte a hölgyeket és méltatta a kiállított öltözékek alkotóit.
Buka Csabáné népi iparművész (a Tímárház csipkeverő szakkörének vezetője)  a hagyományos vert csipke mintakincsünket felhasználva készíti csipkéit immár több mint másfél évtizede. A kiállításon láthatók míves terítői, futói szélcsipkéi, továbbá gallérok, kézelők, valamint egészen modern, a mai divathoz is igazodó övei, ékszerei.
Mátrai - Nagy Andrea Bíborka  (etnográfus, a Tímárház vezetője) több kézműves tevékenységet is magas szinten művel. Néhány éve azonban a mai öltözékeken is megjeleníthető szép hímzéseivel hívta fel magára a figyelmet. Olyan ruhák, kiegészítők tervezésével és hímzésével foglalkozik, melyeken a hagyományos szín- és mintakincset jeleníti meg, ugyanakkor  szabásukat, vonalvezetésüket tekintve ezek egészen új, modern, a minden napokban is jól használható öltözékek.
A kiállítás március 27-ig tekinthető meg hétköznapokon 14 és 20 óra között  a Csapókerti Közösségi Házban.

⇦ VISSZA

NÉPI KÉZMŰVES ÉRTÉKTÁR

TÍMÁRHÁZ - KÉZMŰVESEK HÁZA

ORSZÁGOS IFJÚSÁGI NÉPI KÉZMŰVES PÁLYÁZAT

KÉZMŰVES SZAKMAI TÁR

MÍVES GYŰJTEMÉNY

KURATÓRIUM

IMPRESSZUM