NYITÓLAP

KÉZMŰVESEK

ALKOTÓKÖRÖK

PÁLYÁZATOK

TÁBOROK

KÉPZÉSEK

KIADVÁNYOK

KÉPTÁR

HASZNOS OLDALAK2015 március 31. kedd
„CSALÁDBAN MARAD” - Potyók József fafaragó és Potyók Tamás festőművész kiállítása
Rendhagyó kiállítást nyitott meg Szénási Miklós költő, újságíró a Debrecen-Széchenyi kerti Református Egyházközség Kálmáncsehi Galériájában (István király tér 1.) április 31-én 17 órakor. Ez alkalommal először mutatkozik be apa és fia közös kiállításon.
Potyók Tamás festőművész Debrecen jól ismert és kedvelt alkotójának már számos tárlatát láthatták a művészetbarátok a városban, az országban és több külföldi településen is.
E kiállításon a csak rá jellemző míves, különleges hangulatú és színvilágú festményekkel, illetve rajzokkal mutatkozik be.
Édesapja alkotásaival azonban először ezen a kiállításon találkozhattunk. Bár Potyók József sok évvel ezelőtt kezdett a fa formálásához, eddig csupán otthona és családtagjai, néhány ismerőse gyönyörködhetett míves, igényesen megmunkált tárgyaiban, faszobraiban.
A kiállításon látható dió, hárs, vagy cseresznyefából készült tárgyak az mutatják, hogy készítőjük rendkívüli kreativitással, hozzáértéssel és érzékenységgel bánik a fával.
Ezért is bizakodunk abban, hogy a mostani „ízelítő” után további munkáit is a nagyközönség elé tárja, hogy megörvendezteti a fafaragás, a faszobrászat iránt érdeklődőket az újabb alkotásaival is.
Az egymástól ugyan eltérő anyagú és megjelenésű, de mély emberi érzéseket kifejező művészi alkotások – kapcsolódva a húsvéti ünnep hangulatához is – egy harmonikus, szemet, lelket gyönyörködtető kiállításon várják a látogatókat május 3-ig, hétfőtől péntekig 9 és 12 óra között, valamint a vasárnapi 10 órás istentiszteleti alkalmak előtt és után.
 

⇦ VISSZA

NÉPI KÉZMŰVES ÉRTÉKTÁR

TÍMÁRHÁZ - KÉZMŰVESEK HÁZA

ORSZÁGOS IFJÚSÁGI NÉPI KÉZMŰVES PÁLYÁZAT

KÉZMŰVES SZAKMAI TÁR

MÍVES GYŰJTEMÉNY

KURATÓRIUM

IMPRESSZUM