NYITÓLAP

KÉZMŰVESEK

ALKOTÓKÖRÖK

PÁLYÁZATOK

TÁBOROK

KÉPZÉSEK

KIADVÁNYOK

KÉPTÁR

HASZNOS OLDALAK2015 április 10. péntek
ORSZÁGOS NÉPVISELETI KONFERENCIA Egerben
A Heves Megyei Népművészeti Egyesület, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége és az Egri Kulturális és Művészeti központ kétévente szervezi meg a kiállítással egybekötött Országos Népviseleti Konferenciát. Az idei nyolcadik konferencián, április 10-11-én előadást hallhattak a résztvevők többek között a hajdúsági és bihari viseletek mai alkalmazásáról, a csipke ruhákon való megjelenéséről és a népi zsinórkészítésről is.
A Bartakovics Közösségi Ház kiállítótermében rendezett Nemzetközi Viselet Kiállítást Beszprémy Katalin, a Hagyományok Háza Népművészeti és Módszertani Műhely vezetője nyitotta meg. A vendégeket Eger polgármestere, Habis László köszöntötte. A viselet konferencia résztvevőit a házigazdák nevében, Fehér Jánosné a HMNE elnöke és Igyártó Gabriella, a NESZ ügyvezető igazgatója üdvözölte.
Az országos konferencia nyitóelőadásán Dr. V. Szathmári Ibolya néprajzkutató a hajdúsági és a bihari viseleteket és azok mai továbbélését mutatta be. Az előadáshoz kapcsolódva Kormányos Lászlóné viseletvarró népi iparművész közreműködésével az ő, illetve más Hajdú- Bihar megyei viseletkészítők öltözékeit szakmai divatbemutatón nézhették meg a jelenlévők.
További információk a rendezvényről a következő helyen találhatók: http://www.eger.hu/hu/hirek/kultura/c/nepviseleti-konferencia 
Országos népviseleti konferencia Egerben


⇦ VISSZA

NÉPI KÉZMŰVES ÉRTÉKTÁR

TÍMÁRHÁZ - KÉZMŰVESEK HÁZA

ORSZÁGOS IFJÚSÁGI NÉPI KÉZMŰVES PÁLYÁZAT

KÉZMŰVES SZAKMAI TÁR

MÍVES GYŰJTEMÉNY

KURATÓRIUM

IMPRESSZUM