NYITÓLAP

KÉZMŰVESEK

ALKOTÓKÖRÖK

PÁLYÁZATOK

TÁBOROK

KÉPZÉSEK

KIADVÁNYOK

KÉPTÁR

HASZNOS OLDALAK2015 május 30. szombat
MIKEPÉRCSI GYERMEKNAP kézművesekkel
Jókedvű, vidám gyermeknapi programot rendezett Mikepércs önkormányzata ebben az évben is. A Vass Albert Kultúrházban és az udvarán, valamit az intézmény előtti téren színes forgatag várta a gyerekeket és szüleiket. Volt zenés gyermekműsor, tánc, ügyességi játékok, rendőrségi és tűzoltó autó bemutató, póni lovaglás. Nagy érdeklődés és figyelem kísérte a kézművesek, iparművészek bemutatóját. Sok gyermek és szülő kipróbálta a tűzzománcozást, az agyagozást, a gyöngyözést, a kosárfonást és a fafaragást, valamint a nagy népszerűségnek örvendő bőrkarkötő készítést. Hosszú sorokban várták a gyerekek az arcfestést és a lufi bohócot, de kaptak üdítőt, csokit és fagylaltot is. Igazi gyermekünnep volt ez a mai nap Mikepércsen. Feledhetetlen, szép élményekkel gazdagodott az a több száz gyermek és szüleik, akik elfogadták, Tímár Zoltánnak, a település polgármesterének a meghívását a gyermeknapi rendezvényre.
A rendezvény egyik együttműködő partnere volt a Kézműves Alapítvány, melynek közreműködésével debreceni népi iparművészek - Baji Imre kosárfonó, Boros Ferenc fafaragó, Hutkai László bőrműves, Hutkai Lászlóné babakészítő és Terdik Angéla fazekas – is színesítetté a program kínálatot.
 A közönség ez alkalommal is megcsodálhatta a mesterek míves alkotásait, azok készítésének egy-egy fázisát. Örvendetes volt látni a mikepércsi gyerekeknek és szüleiknek e természetes anyagokból kézzel készített munkák iránti érdeklődését és azt, hogy mennyien bekapcsolódtak a tevékenységekbe, anyagot fogtak a kezükben és a mesterek közreműködésével szép tárgyakat formáztak.
 

⇦ VISSZA

NÉPI KÉZMŰVES ÉRTÉKTÁR

TÍMÁRHÁZ - KÉZMŰVESEK HÁZA

ORSZÁGOS IFJÚSÁGI NÉPI KÉZMŰVES PÁLYÁZAT

KÉZMŰVES SZAKMAI TÁR

MÍVES GYŰJTEMÉNY

KURATÓRIUM

IMPRESSZUM