NYITÓLAP

KÉZMŰVESEK

ALKOTÓKÖRÖK

PÁLYÁZATOK

TÁBOROK

KÉPZÉSEK

KIADVÁNYOK

KÉPTÁR

HASZNOS OLDALAK2017 március 4. szombat
Ünnepi közgyűlést tartott a Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület
Ünnepi közgyűlést tartott a Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület március 4-én 9 órától a Csapókerti Közösségi Házban.
Elsőkért Debrecen alpolgármestere, Komolay Szabolcs köszöntötte a 35 éves egyesületet, mely január 22-én, a Magyar Kultúra Napján megkapta a Csokonai Vitéz Mihály Közösségi díjat. Ezt követően köszöntötte a közösséget a Népművészeti Egyesületek Szövetsége. Kézműves Alapítvány képviseletében Hunyadi Sándor elnök és Dr. Tar Károlyné kurátor fejezte ki jókívánságát az országos kitüntetésben részesült egyesület tagjainak.
 A hagyományoknak megfelelően ezévben is kiosztották az egyesület elismeréseit.
A Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület „Szidor Kati Emlékére Díjat” 2017-ben az egyesület elnökének, Hubert Erzsébetnek adták át több évtizedes szakmai, vezetői tevékenységéért. Kiemelkedő szakmai munkájáért Oklevelet és ajándékkönyvet vett át Katonáné Kalmár Terézia mézeskalácsos, hímző népi iparművész, a kiemelkedő közösségi munkájáért ugyancsak oklevelet és könyvet kapott Dr. Csapóné Dr. Riskó Tünde gyöngyékszer készítő.
A jubileum alkalmából az egyesület minden tagja emléklapot vehetett át az elnöktől.
 A közgyűlésen továbbá beszámolók hangzottak el a különböző szakmai szekciók vezetőitől, az elmúlt év tevékenységéről, majd ismertették a jubileumi év tervezett programját.
Az ünnepi közgyűlés ünnepi ebéddel fejeződött be.
 

⇦ VISSZA

NÉPI KÉZMŰVES ÉRTÉKTÁR

TÍMÁRHÁZ - KÉZMŰVESEK HÁZA

ORSZÁGOS IFJÚSÁGI NÉPI KÉZMŰVES PÁLYÁZAT

KÉZMŰVES SZAKMAI TÁR

MÍVES GYŰJTEMÉNY

KURATÓRIUM

IMPRESSZUM