NYITÓLAP

KÉZMŰVESEK

ALKOTÓKÖRÖK

PÁLYÁZATOK

TÁBOROK

KÉPZÉSEK

KIADVÁNYOK

KÉPTÁR

HASZNOS OLDALAK2018 május 17. csütörtök
X. NEMZETKÖZI FAZEKAS FESZTIVÁL DEBRECENBEN
A Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület által kétévente megrendezett fazekas ünnepre immár 10. alkalommal kerül sor Debrecenben.
A hagyományoknak megfelelően erre az eseményre a szervezők pályázatot hirdettek a fazekas mesterek számára. A fazekas pályázatra olyan pályamunkákat adhattak be az alkotók, melyek őrzik az alföldi fazekas hagyományokat, valamint zilahi vizeskorsókat és mázas edényeket.
A 21 pályázó mintegy 100db tárgyát szakmai zsűri értékelte. Az ezekből rendezett kiállítás megnyitóját és a díjátadást május 17-én 15 órakor tartották a Kölcsey Központ Bényi Árpád kiállítótermében. A június 12-ig látogatható kiállítást Kékedi László, a Magyar Művészeti Akadémia tagozatvezetője nyitjotta meg.
Ezt követően 16 órától szakmai konferencián vehettek részt a mesterek és az érdeklődők.
Május 18-án 10 órakor a Nemzetközi Fazekas Fesztivál szabadtéri programján a Kossuth téren Dr. Papp László, Debrecen polgármestere, a rendezvény fővédnöke köszöntötte a jelenlévőket és átadjta  a részt vevő fazekasoknak a Fesztivál Diplomát.  A nap folyamán, csakúgy mint másnap, számos,  érdekesebbnél érdekesebb program várta a gyerekeket, felnőtteket, a családokat.  
Meghívó 1. old.
Meghívó 2. old.


⇦ VISSZA

NÉPI KÉZMŰVES ÉRTÉKTÁR

TÍMÁRHÁZ - KÉZMŰVESEK HÁZA

ORSZÁGOS IFJÚSÁGI NÉPI KÉZMŰVES PÁLYÁZAT

KÉZMŰVES SZAKMAI TÁR

MÍVES GYŰJTEMÉNY

KURATÓRIUM

IMPRESSZUM