NYITÓLAP

KÉZMŰVESEK

ALKOTÓKÖRÖK

PÁLYÁZATOK

TÁBOROK

KÉPZÉSEK

KIADVÁNYOK

KÉPTÁR

HASZNOS OLDALAK2018 szeptember 1. szombat
SAM 3. - A Sárándi Alkotóműhely kiállítása
Már 3. alkalommal szervezte meg a Sárándon élő Vincze László grafikusművész, a SAM Alapítvány elnöke a település önkormányzata és lakosai által is támogatott alkotótábort. Ebben az évben is kiváló képzőművészek mentek el a hívó szóra, hogy megismerkedve a sárándi tájjal, az ott élő emberekkel, értékekkel, élményeiket megjelenítsék, képpé formálják. A létrehozott alkotásokból kiállítást rendeztek, melyet Dr. Vajda Mária muzeulógus, néprajzkutató, a Kézműves Alapítvány kurátora, titkára nyitott meg szeptember 1-jén 16 órakor a közösségi házban. A művészeket és a közönséget Szántó József polgármester, a tábor többszörös pártfogója, támogatója köszöntötte.
Az alkotótáborban résztvevő művészek: Forró Ágnes, Gonda Zoltán, László Ákos, Lénárt Attila, Németh Orsolya, Nuridsány Éva, Potyók Tamás, Vincze László.
Példaértékű a sárándiak művészetpártoló és támogató tevékenysége. Ezen a településen ugyanis családias légkörben, szeretettel fogadják már 3. éve az alkotókat és minden este más család látja őket vendégül.  Ezen a nyáron Porkoláb Istvánné, Vincze Julianna, Nagy Zoltán, Nagy Gyula, Román András, Szántó József, Gyönyörű Imre, Juhász László és családjaik voltak a vendéglátók. Az ő nagylelkű támogatásuk is hozzájárult ahhoz, hogy Sárándról új  művészeti alkotások születtek.

 

⇦ VISSZA

NÉPI KÉZMŰVES ÉRTÉKTÁR

TÍMÁRHÁZ - KÉZMŰVESEK HÁZA

ORSZÁGOS IFJÚSÁGI NÉPI KÉZMŰVES PÁLYÁZAT

KÉZMŰVES SZAKMAI TÁR

MÍVES GYŰJTEMÉNY

KURATÓRIUM

IMPRESSZUM