NYITÓLAP

KÉZMŰVESEK

ALKOTÓKÖRÖK

PÁLYÁZATOK

TÁBOROK

KÉPZÉSEK

KIADVÁNYOK

KÉPTÁR

HASZNOS OLDALAK2019 április 10. szerda
LÉGY ÜDVÖZÖLVE MAGYARORSZÁG DICSŐSÉGE!
 170 éve járt a Szent Korona Debrecenben. Erre emlékezve nagyszabású kiállítást rendeztek  a Belvárosi Galériában. Az április 10-én 17 órakor nyíló kiállításon a Szent Korona ihlette legkülönbözőbb technikákkal készült, különleges alkotásokat mutatnak be.
A Bobonkáné Papp Antónia művésztanár, szakkörvezető kezdeményezte és rendezte kiállításon több mint félszáz alkotó több száz művét tekinthetik meg a látogatók.
Számos alkotóközösség is szerepel. Így láthatjuk pl.: a Palmetta  ötvöszománcszakkör, a Tájoló tűzzománc szakkör, a MAG csoport, valamint a Kós Károly Művészeti Gimnázium, a Református Kollégium Gimnáziuma, a Könnyűipari Szakgimnázium, a Vénkerti Alapfokú Művészeti Iskola, a Nádudvari Népi Kézműves Szakközépiskola, a Létavértesi Görögkatolikus Nyugdíjas Kör tagjainak munkáit.
A kiállításmegnyitón köszöntőt mond Jantyik Zsolt a DMK igazgatója, közreműködik Bárdosi Ildikó népdalénekes és Molnár Miklós népzenész. A szakmai megnyitót Szántai Lajos művelődéskutató tartja. A kiállítás május 10-ig látogatható.

 
⇦ VISSZA

NÉPI KÉZMŰVES ÉRTÉKTÁR

TÍMÁRHÁZ - KÉZMŰVESEK HÁZA

ORSZÁGOS IFJÚSÁGI NÉPI KÉZMŰVES PÁLYÁZAT

KÉZMŰVES SZAKMAI TÁR

MÍVES GYŰJTEMÉNY

KURATÓRIUM

IMPRESSZUM