NYITÓLAP

KÉZMŰVESEK

ALKOTÓKÖRÖK

PÁLYÁZATOK

TÁBOROK

KÉPZÉSEK

KIADVÁNYOK

KÉPTÁR

HASZNOS OLDALAK2019 július 19. péntek
A KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG SZERVEZETEINEK SZEREPE A HAGYOMÁNYOS HELYI ÉRTÉKEK FEJLESZTÉSÉBEN
címmel szakmai programot szervezett a hajdúszoboszlói Bocskai István Múzeum
július 19-én 13.30 órától a közelmúltban átadott Értékek Házában (Hősök tere 19.) A hazai és külföldi jógyakorlatokat is bemutató színvonalas program a résztvevők körében nagy tetszést aratott és elismerést váltott ki. Múzeumok a helyi értéktárak szolgálatában – a Bocskai Múzeum példája Dr. Bihari Horváth László, a Bocskai Múzeum igazgatója bemutatta a hajdúszoboszlói értéktárat, melynek szakmai hátterét a múzeum biztosítja. Igényes értékfeltáró, feldolgozó és azt megismertető munkájuk  mások számára is jól hasznosítható példa.
A Hagyományok Háza Hálózat működése a helyi értékek, hagyományok átörökítése tükrében Tóth János, a Hagyományok Háza főigazgató helyettese  képekkel és filmekkel illusztrált előadásában az országos intézmény rendkívül szerteágazó hazai, határon túli-külföldi  tevékenységét tárta a közönség elé.  A népművészeti örökség, mint helyi érték menedzselése a Bihari Népművészeti Egyesület gyakorlatában Kolozsvár István, a Bihari Népművészeti Egyesület elnöke  a 25 éves egyesület sokszínű, építkező munkájáról tájékoztatta a résztvevőket, melyben  szólt a mai feladataikról és a következő időszak fejlesztéseiről is.
Végül Bolyácz Róbert, a Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ csoportvezetője  A szolgáltató múzeum fogalma, kutatása, tevékenységi formái, hazai és nemzetközi  jógyakorlatok bemutatása című előadásában rendkívül érdekes nemzetközi
tapasztalatokkal, kísérletekkel, gyakorlatokkal  ismerkedhettek meg a jelenlévők
és hallhatták Dr. Vajda Mária néprajzkutató reflexióit, véleményét az előadásokkal kapcsolatban.
A program interaktív tapasztalatcserével, a múzeumi kiállítások megtekintésével zárult.
A Bocskai István Múzeum értékeinek megnézését mindenkinek figyelmébe ajánljuk!
Korszerű kiállításait, ritkaságait mindenképpen érdemes látni.
                       
Az alábbi fotókon ízelítőt nyújtunk a múzeum Bocskay u. 11. sz. alatti, a közelmúltban  megújult kiállítóhelyének  értékekeiből, valamint láthatók a szakmai nap előadói.

 

⇦ VISSZA

NÉPI KÉZMŰVES ÉRTÉKTÁR

TÍMÁRHÁZ - KÉZMŰVESEK HÁZA

ORSZÁGOS IFJÚSÁGI NÉPI KÉZMŰVES PÁLYÁZAT

KÉZMŰVES SZAKMAI TÁR

MÍVES GYŰJTEMÉNY

KURATÓRIUM

IMPRESSZUM