NYITÓLAP

KÉZMŰVESEK

ALKOTÓKÖRÖK

PÁLYÁZATOK

TÁBOROK

KÉPZÉSEK

KIADVÁNYOK

KÉPTÁR

HASZNOS OLDALAK2019 június 28. péntek
HAGYOMÁNYOK KÉZRŐL KÉZRE – NAGYVÁRADI KÉZMŰVES VÁSÁR
Június 28–30. között immár 26. alkalommal szervezték meg Nagyváradon a Népi Mesterek Vásárát, melyre nem csak Románia különböző tájegységeiről, de más országokból is érkeztek népi mesterek, iparművészek. A nagyváradi vár belső udvarán közel 70 partiumi, székelyföldi, kárpátaljai, anyaországi kézműves várta az érdeklődőket.
Visszatérőként ezévben is jeles debreceni kézművesek kaptak meghívást a vásárra:
Csapóné Riskó Tünde gyöngyfűző, Herpácsiné Mester Marianna, szalmafonó, népi iparművész, Konyári Sándor rézműves, népi iparművész, Molnár Tiborné hímző, népi iparművész, Király Zsiga díjas, Radics László mézeskalácsos, népi iparművész, a Népművészet Mestere, Király Zsiga díjas.
 
„Az effajta vásárok haszna, hogy a hagyományos eljárással készült, míves portékákat megismertetik a nagyközönséggel a kommersz áruk ellenében. Ezek a kézzel, természetes anyagokból készített tárgyak egyediek, szépek, környezet kímélőek és sokkal értékesebbek, mint a sorozatban gyártott árucikkek. De az is fontos, hogy a látogatók  vásárlásukkal anyagi és erkölcsi támogatást jelentenek a kézműves mesterek számára és a  nemzeti tárgyi kultúra fennmaradását segítik.”
 Forrás, információk:
https://2019.szentlaszlonapok.ro/hagyomanyok-kezrol-kezre-kezmuvesvasar/
https://www.biharinaplo.ro/helyi/2019/07/21/kezmuves-vasarok-nagyvaradon.biharinaplo
https://denagy.hu/ajanlo/ujabb-vasari-forgatag-lesz-a-nagyvaradi-szent-laszlo-teren/
⇦ VISSZA

NÉPI KÉZMŰVES ÉRTÉKTÁR

TÍMÁRHÁZ - KÉZMŰVESEK HÁZA

ORSZÁGOS IFJÚSÁGI NÉPI KÉZMŰVES PÁLYÁZAT

KÉZMŰVES SZAKMAI TÁR

MÍVES GYŰJTEMÉNY

KURATÓRIUM

IMPRESSZUM