NYITÓLAP

KÉZMŰVESEK

ALKOTÓKÖRÖK

PÁLYÁZATOK

TÁBOROK

KÉPZÉSEK

KIADVÁNYOK

KÉPTÁR

HASZNOS OLDALAK2019 szeptember 3. kedd
KOSARAK – PINCÉTŐL A PADLÁSIG
Kiállítás Baji Imre kosárfonó Népi Iparművész, a Népművészet Ifjú Mesterének munkáiból.
A kiállítást Hubert Erzsébet etnográfus, a Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület elnöke nyitja meg szeptember 3-án, kedden 16 órakor a VOKE Egyetértés Művelődési Központjában. Közreműködnek: Gyarmati Andrea és Takács Hunor, a Főnix Néptáncegyüttes két táncosai.
Baji Imre kosárfonó 1982 óta foglalkozik ezzel a mesterséggel, 1987-ben megkapta a Népi Iparművész címet, 1999-ben pedig a Népművészet Ifjú Mestere lett. Fűzvesszőből és nádból készült egyedi tervezésű és kivitelezésű zsűrizett munkákat, fonott lámpákat és lakberendezést kiegészítő tárgyakat készít. Számos közös és önálló kiállítása volt országszerte valamint mások mellett Olaszországban, Németországban, Ausztriában, Romániában és Lengyelországban is.
Több díjat is nyert: Pro Renovanda I. díj, Aranyszalma II-III. díj, Debrecen Kultúrájáért Alkotói Ösztöndíj, stb. 1984-től gyerektáborokban, tanfolyamokon tanított, és oktatott felnőtteket a pedagógiai program keretében. Egyedi tervezésű kosarait és tárgyait a Népi Iparművészeti tanács zsűrizte, 150-170 zsűrizett termékkel rendelkezik. Jelenleg a mai kor emberének jól használható kosarakat készít.
A kiállítás szeptember 29-ig látogatható az intézmény nyitvatartási idejében, valamint az esti rendezvények alatt.
⇦ VISSZA

NÉPI KÉZMŰVES ÉRTÉKTÁR

TÍMÁRHÁZ - KÉZMŰVESEK HÁZA

ORSZÁGOS IFJÚSÁGI NÉPI KÉZMŰVES PÁLYÁZAT

KÉZMŰVES SZAKMAI TÁR

MÍVES GYŰJTEMÉNY

KURATÓRIUM

IMPRESSZUM