NYITÓLAP

KÉZMŰVESEK

ALKOTÓKÖRÖK

PÁLYÁZATOK

TÁBOROK

KÉPZÉSEK

KIADVÁNYOK

KÉPTÁR

HASZNOS OLDALAK2019 november 15. péntek
A XIII. Országos Gyermek- és Ifjúsági Népi Kézműves Pályázat zárórendezvényei
A XIII. Országos Gyermek- és Ifjúsági Népi Kézműves Pályázat díjazottjainak alkotásait az 
Ifjú Kézművesek Országos Kiállításán tekintheti meg a közönség Debrecenben, a Belvárosi Galériában. A megnyitót és a díjátadót november 15-én 11 órától tartották. Köszöntőt mondott Halász János országgyűlési képviselő, a Városok, Falvak Szövetségének elnöke. A pályamunkákat a zsűri nevében Dr. V. Szatmári Ibolya néprajzkutató értékelte. (A részletes összegzés alább olvasható.) Ez alkalommal  a különböző kategóriákban összesen 63 díjat osztottak ki a zsűri javaslata alapján. A kézműves Alapítvány 3 díjat adományozott.
(A díjazottak listája alább található).
A zsűri tagjai voltak: F. Tóth Mária, ny. minisztériumi főtanácsos, kézműves oktató, Dr. P. Szalay Emőke, ny. főmuzeulógus, néprajzkutató, Dr. V. Szathmári Ibolya, ny. múzeumigazgató, néprajzkutató.
A kiállításhoz kapcsolódott  most is az Országos Vándorlegény konferencia, illetve a szakmai találkozó ( programja alább olvasható), valamint jeles kézműves mesterekkel szakmai bemutatók, foglalkozások és a Debreceni Népi Együttes közreműködésével táncházi programon is részt vehettek a pályázó fiatalok.

A pályázattal a Debreceni Művelődési Központ, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége, a Hagyományok Háza  és a Kézműves Alapítvány a népművészeti hagyományok tovább éltetése, a fiatalok alkotókészségének fejlesztése érdekében teremt lehetőséget a Magyarországon és az ország határain túli magyar nyelvterületen élő, a hagyományos kézműves tevékenységekkel foglalkozó fiataloknak a bemutatkozásra, megmérettetésre, illetve hagyományápoló tevékenységük továbbfejlesztésére.
A program fő támogatója a Nemzeti Kulturális Alap.
 
Dr. V. Szathmári Ibolya kiállításmegnyitója
Díjazottak 2019.


⇦ VISSZA

NÉPI KÉZMŰVES ÉRTÉKTÁR

TÍMÁRHÁZ - KÉZMŰVESEK HÁZA

ORSZÁGOS IFJÚSÁGI NÉPI KÉZMŰVES PÁLYÁZAT

KÉZMŰVES SZAKMAI TÁR

MÍVES GYŰJTEMÉNY

KURATÓRIUM

IMPRESSZUM