NYITÓLAP

KÉZMŰVESEK

ALKOTÓKÖRÖK

PÁLYÁZATOK

TÁBOROK

KÉPZÉSEK

KIADVÁNYOK

KÉPTÁR

HASZNOS OLDALAK2020 május 20. szerda
ALKOTÓI PÁLYÁZAT KÉZMŰVESEKNEK
A Hagyományok Háza a „Maradj otthon!” felhíváshoz csatlakozva, alkotói pályázatot hirdet népi kézművesek számára. A pályázatot népi iparművészek, alkotók részére hirdetik, de várják amatőr alkotók tárgyait is. Pályázhatnak az alábbi szakmák képviselői: fazekasság, csipkekészítés, kékfestő, viselet, népi ékszer, szőttes, nemez, faművesség, csont és szarufaragás, bútorfestés, kovácsmesterség, hímzés, bőrművesség, csuhé-, gyékény-, káka- szalma-, és vesszőfonás, mézeskalács, hímes tojás és gyermekjáték, cipő készítés.
Forrás: https://hagyomanyokhaza.hu/hu/node/4541
 
Részletes pályázati felhívás:
 
“A művészi alkotás egyik titka éppen az, hogy keletkezésének mechanizmusa mások számára hozzáférhetetlen, mivelhogy meghitt módon kötődik az alkotó személyiségéhez.” Bodor Ádám
 
A Hagyományok Háza a „Maradj otthon!” felhíváshoz csatlakozva, alkotói pályázatot hirdet népi kézművesek számára.
Sokszor gondolunk arra, majd ha lesz időm, elkészítem vagy befejezem alkotásom. Most egy kis időre megállt az idő, lelassultak és átalakultak a mindennapjaink. Nap nap után érezhetjük a természetes igényt az új és más feladatok kipróbálására, Ilyenkor, az elcsendesedős időkben elmélyedhetünk egy-egy szakmaterület szépségeiben vagy egyszerűen csak az alkotásban, és általa kiteljesedhetünk. Jelen pályázattal ezen népművészeti alkotásoknak és az alkotás folyamatnak kívánunk teret adni és bemutatni. Ezzel a felhívással szeretnénk bemutatni az alkotót, az alkotás folyamatát és a hozzá kapcsolódó történetet is, ezáltal teljes képet kapva az elkészült alkotásról.
Pályázatokat a következő szakmák képviselőitől várunk: fazekasság, csipkekészítés, kékfestő, viselet, népi ékszer, szőttes, nemez, faművesség, csont és szarufaragás, bútorfestés, kovácsmesterség, hímzés, bőrművesség, csuhé-, gyékény-, káka- szalma-, és vesszőfonás, mézeskalács, hímes tojás és gyermekjáték, cipő készítés
Pályázhatnak népi iparművészekcsaládok, hobbi kézművesek  is. Egy alkotó vagy család több tárggyal és tárgyegyüttessel is pályázhat.
Családi kategória:
Külön csoportban pályázhatnak azon alkotók, akik családon belül (legalább két családtag) tudnak közösen dolgozni egy tárgyon.
Egyéni kategóriák:
csoport: 15-29 éves
csoport: 30-59 éves
csoport: 60-100 éves
A pályázat beküldési határideje és módja:
2020. május 20.
 
A pályázatra az online pályázati adatlap kitöltésével és az alkotásról és a munkafolyamatról készült fotókkal lehet.  A z  e l k é s z ü l t  a l k o t á s o k a t  n e m  k e l l  e l k ü l d e n i!
A pályamunkákról és az alkotás folyamatáról (az alkotó munka közben) készült legalább 5-5 db jó minőségű fotót az alábbi linkre kérjük feltölteni: https://felho.hagyomanyokhaza.hu:5001/sharing/J0h6YZf5N
A feltöltésnél kérjük figyeljenek arra, hogy habár a csík (progress bar) elég gyorsan végigmegy, ezután azonban még várni kell, amíg a zöld pipa meg nem jelenik a fájl neve mellett, mert csak akkor lesz sikeres a feltöltés.
A fotók mérete: szélesebbik oldal min. 3000 pixel
Bármilyen kérdés esetén szívesen állunk szolgálatukra a mostvanidomalkotni@hagyomanyokhaza.hu címen.
Minden alkotás mellé kérünk egy rövid történetet (300-900 leütés) arról, melyik alkotás hogyan készült, milyen körülmények között tervezte az alkotó, esetleg mennyi ideje őrzi egy kosárkában, arra várva, hogy majd egyszer befejezhesse. Szeretnénk, ha mindenki megírná, mely tájegység alkotásaiból inspirálódott, mi sarkallta alkotásra. Örömmel fogadjuk, milyen gondolatok foglalkoztatják most a megváltozott körülmények közbeni alkotás alatt.
Díjazás:
A pályázatra beérkezett műveket szakértő zsűri fogja értékelni, a legkiválóbb munkákat beküldők díjazásban részesülnek.
A zsűri döntése alapján a legszebb alkotásokat és a hozzájuk kapcsolódó személyes történeteket közzétesszük online felületeinken, és az alkotásokat bemutatjuk az intézményünk jövő évi, 20 éves fennállását ünneplő kiállításban.
 
„A kreativitás szépsége, hogy képes átformálni a félelmet örömmé”
Joe Gebbia
 
A pályázati adatlap elérhető itt:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdrR57_G0VHOmnYBEqI0fdC2OmJv8QWFZi1xAJ-RwwuMQsrLA/viewform
⇦ VISSZA

NÉPI KÉZMŰVES ÉRTÉKTÁR

TÍMÁRHÁZ - KÉZMŰVESEK HÁZA

ORSZÁGOS IFJÚSÁGI NÉPI KÉZMŰVES PÁLYÁZAT

KÉZMŰVES SZAKMAI TÁR

MÍVES GYŰJTEMÉNY

KURATÓRIUM

IMPRESSZUM