PÁLYÁZATOK

KÉZMŰVESEK

ALKOTÓKÖRÖK

PÁLYÁZATOK

TÁBOROK

KÉPZÉSEK

KIADVÁNYOK

KÉPTÁR

HASZNOS OLDALAK2017 2016 2015 2014
2014 október 10. péntek
PÁLYÁZAT CSIPKEKÉSZÍTŐKNEK
A Nagykállói Népművészeti Egyesület, a Magyar Csipkekészítők Egyesülete és Nagykálló Város Önkormányzata pályázatot hirdet Magyarországon élő és az ország határain túli csipkekészítő egyének, szakkörök, csoportok, közösségek számára.
Ideje: 2014. október 10-11-12.
TOVÁBB ⇨
2014 július 31. csütörtök
AZ EURÓPAI DESIGN GYÖKEREI R.E.D. project Felhívás nemzetközi kiállításon és művészeti versenyen való részvételre
A kiírásra olyan művészeti alkotásokat várnak a kortárs formatervezés és iparművészet területéről, amelyek valamely európai ország hagyományos kézművességének vagy népművészetének az elemeiből merítenek, vagy annak technikáival készülnek, ötvözve a modern formavilágot a hagyományos elemekkel.
TOVÁBB ⇨
2014 július 26. szombat
I. ORSZÁGOS FÉMMŰVES NÉPI IPARMŰVÉSZETI PÁLYÁZAT
A Hagyományok Háza, Vése Község Önkormányzata és a Magyarországi Kovácsmíves Céh 2014. július 26-án, a Vésén megrendezendő Országos Kovácstalálkozó és Verseny keretében pályázatot hirdet kovácsok, rézművesek, ötvösök, kés- és fegyverművesek és más fémes szakmák kézművesei számára.
TOVÁBB ⇨
2014 június 30. hétfő
MAGYAR KÉZMŰVESSÉG – 2014 valamint KÉZMŰVESSÉG A VENDÉGLÁTÁSBAN - PÁLYÁZAT
A Magyar Kézművességért Alapítvány  2014.  július-augusztusában a  Duna Palotában mutatkozik be nyári országos kiállításával. A kiállításon való részvételre Az AMKA az IPOSZ-szal és a BKIK Kézműipari Tagozatával együttműködve kettős, nyílt pályázatot hirdet tárgyalkotók számára. Regisztráció: 2014. június 25-ig.  Információ: www.amka.hu
TOVÁBB ⇨
2014 június 27. péntek
XX. ORSZÁGOS SZŐTTES PÁLYÁZAT
A Hagyományok Háza Népi Iparművészeti Osztálya, Heves Város Önkormányzata,a Hevesi Népművészeti és Háziipari Szövetkezet meghirdeti a  XX. Országos Szőttes pályázatot.
Beküldési határidő: 2014. június 27.
TOVÁBB ⇨
2014 május 23. péntek
SZÁZRÓZSÁS HÍMZŐPÁLYÁZAT
A Matyó Népművészeti Egyesület a hagyományokat követve 2014-ben ötödik alkalommal rendezi meg a Százrózsás Hímzőpályázatot és Kiállítást.
A pályázati darabok benyújtásának határideje 2014. május 23.
TOVÁBB ⇨
2014 május 15. csütörtök
VIII. Debreceni Nemzetközi Fazekas Fesztivál és Pályázat
A Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület immár nyolcadik alkalommal hirdeti meg a Nemzetközi Fazekas fesztiválhoz kapcsolódva fazekas pályázatát a Kárpát-medencében élő fazekas családok, fazekas alkotóműhelyek, mesterek és tanítványaik számára. Részletes információk: www.hbmne.hu  
TOVÁBB ⇨
2014 április 30. szerda
„A NÉPMŰVÉSZET IFJÚ MESTERE” díj – Pályázati tájékoztatás
A Népművészet Ifjú Mestere díj az egyes népművészeti ágakban kiemelkedő alkotó- vagy előadó-művészeti teljesítmény elismerésére 15-35 év közötti népművészeti alkotó- és előadóművészek részére adományozható, átadására augusztus 20-a alkalmából kerül sor.
TOVÁBB ⇨
2014 április 28. hétfő
XIX. ORSZÁGOS FAZEKASPÁLYÁZAT

A Hagyományok Háza Népi Iparművészeti Osztálya, Körmend Város Önkormányzata és a Körmendi Kulturális Központ, Múzeum és Könyvtár meghirdeti a XIX. Országos Fazekas pályázatot. Az alkotások átvételi pontja: 2014. április 28–29.


TOVÁBB ⇨
2014 február 19. szerda
Megjelent az idei hungarikum pályázat felhívása
a nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának támogatására  A pályázati kiírás a következő helyeken érhető el: http://www.kormany.hu  vagy  www.nakvi.hu
 
TOVÁBB ⇨

NÉPI KÉZMŰVES ÉRTÉKTÁR

TÍMÁRHÁZ - KÉZMŰVESEK HÁZA

ORSZÁGOS IFJÚSÁGI NÉPI KÉZMŰVES PÁLYÁZAT

KÉZMŰVES SZAKMAI TÁR

MÍVES GYŰJTEMÉNY

KURATÓRIUM

IMPRESSZUM