PÁLYÁZATOK

KÉZMŰVESEK

ALKOTÓKÖRÖK

PÁLYÁZATOK

TÁBOROK

KÉPZÉSEK

KIADVÁNYOK

KÉPTÁR

HASZNOS OLDALAK2017 2016 2015 2014
2015 szeptember 16. szerda
„VIRÁGOK AZ ALFÖLDÖN" - PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
2015. A Virágok Éve alkalmából a Hajdú-Bihar megyei Népművészeti Egyesület „Virágok az Alföldön" címmel pályázatot hirdet tagjai részére, melynek legsikeresebb alkotásaiból vándorkiállítást állítunk össze és bemutatjuk Hajdú-Bihar megyében. A pályázatra a tárgyakat 2015. szeptember 16-án 15-18 óra között gyűjtjük Debrecenben a Homokkerti Közösségi Házban /Debrecen, Szabó Kálmán u. 68./.
TOVÁBB ⇨
2015 augusztus 24. hétfő
XI. ORSZÁGOS IFJÚSÁGI NÉPI KÉZMŰVES PÁLYÁZAT
A pályázattal a meghirdetők lehetőséget kívánnak teremteni a Magyarországon és az ország határain túli magyar nyelvterületen élő, a hagyományos kézműves tevékenységekkel foglalkozó 11-15 és 16-25 éves korú fiataloknak és alkotóközösségeiknek a bemutatkozásra, a megmérettetésre, illetve hagyományápoló tevékenységük továbbfejlesztésére.
TOVÁBB ⇨
2015 augusztus 15. szombat
MAGYAR KÉZMŰVES REMEK 2015. - PÁLYÁZAT
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) egyfordulós pályázatot hirdet a „MAGYAR KÉZMŰVES REMEK” elismerő cím elnyerésére. Az idei Magyar Kézműves Remek kiállítás a Hungexpo-n, az OMÉK keretén belül kerül megrendezésre. A pályázat eredményhirdetésére, valamint a kiállítás ünnepélyes megnyitására 2015. szeptember 23-án kerül sor.
TOVÁBB ⇨
2015 június 17. szerda
Pályázati felhívás a XVI. ÉLŐ NÉPMŰVÉSZET országos, illetve regionális NÉPMŰVÉSZETI KIÁLLÍTÁSON való részvételre
Pályázni  lehet:  a tárgyalkotó népművészet, népi kismesterségek következő ágaiban:  történeti és paraszti hímzés, csipke, kékfestő, viselet, népi ékszer, szőttes, nemez, faművesség, csont - és szarufaragás, kovácsmesterség, fazekasság, bőrművesség, szalma - csuhé - gyékény - és vesszőfonás, mézeskalács és gyermekjáték.

TOVÁBB ⇨
2015 április 30. csütörtök
A NÉPMŰVÉSZET IFJÚ MESTERE - pályázati felhívás
A Népművészet Ifjú Mestere díj az egyes népművészeti ágakban kiemelkedő alkotó- vagy előadó-művészeti teljesítmény elismerésére 15-35 év közötti népművészeti alkotó- és előadóművészek részére adományozható. Átadására augusztus 20-a alkalmából kerül sor.
TOVÁBB ⇨
2015 április 20. hétfő
„KITESSZÜK A SZŰRÉT…” - pályázat
A Bihari Népművészeti Egyesület meghirdeti a „Kitesszük a szűrét…” című VI. Országos szűr-szűrrátét, szűcshímzés és nemez készítő pályázatot és konferenciát.
Nevezési határidő: 2015. január 30.  Meghosszabbítva: február 28.
 
TOVÁBB ⇨
2015 április 15. szerda
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A PALÓCFÖLDI NÉPI IPARMŰVÉSZEK EGYESÜLETÉTŐL
A Palócföldi Népi Iparművészek Egyesülete és Kozárd Község Önkormányzata Magyarországon és a határon túl élő csipkekészítők, egyéni jelentkezők és közösségek számára két kategóriában pályázatot hirdet. Nevezési határidő 2015. április 15.
TOVÁBB ⇨
2015 április 15. szerda
XI. ORSZÁGOS NÉPI MESTERSÉGEK MŰVÉSZETE PÁLYÁZAT
A pályázat célja, hogy a hagyományos népi iparművészeti ágakon (szőttes, hímzés, fazekasság, faragás) kívül rekedt, vagy kevéssé művelt kézműves- és háziipari tevékenységek hagyományait és technológiáit megmentsük, megújítsuk és továbbfejlesszük. Olyan alkotások készüljenek, amelyek a hagyományokat korszerű, új formában dolgozzák fel.
TOVÁBB ⇨
2015 március 27. péntek
XIII. ALFÖLDI FAZEKAS TRIENNÁLÉ - pályázat
A Hagyományok Háza Népi Iparművészeti Osztálya, Karcag Város Önkormányzata és a Déryné Kulturális, Turisztikai Sport Központ és Könyvtár meghirdeti a XIII. ALFÖLDI FAZEKAS TRIENNÁLÉT.
Az alkotások beadási határideje: 2015. március 27.
TOVÁBB ⇨

NÉPI KÉZMŰVES ÉRTÉKTÁR

TÍMÁRHÁZ - KÉZMŰVESEK HÁZA

ORSZÁGOS IFJÚSÁGI NÉPI KÉZMŰVES PÁLYÁZAT

KÉZMŰVES SZAKMAI TÁR

MÍVES GYŰJTEMÉNY

KURATÓRIUM

IMPRESSZUM