KÉZMŰVESEK

KÉZMŰVESEK

ALKOTÓKÖRÖK

PÁLYÁZATOK

TÁBOROK

KÉPZÉSEK

KIADVÁNYOK

KÉPTÁR

HASZNOS OLDALAK











JÓVÁRI JÁNOSNÉ
zsinórcsipke készítő
Debrecen
Tel.:+36/52/427-058

A kézimunka szeretetét a családi házból hoztam magammal. Édesanyám már kisgyermekként megtanított a kötés és horgolás alapjaira. Írni-olvasni még nem tudtam, de a kötő-, és horgolótűvel jól bántam. Családunkban senkitől nem láttam, hogy tétlenkedik, beszélgetés közben is járt a kezünk.
Kézimunka ismereteimet a középiskolás éveim alatt tovább bővítettem. Tanóra keretében ismertük meg a különböző tájegységek motívum kincseit, tanultunk meg terítőket varrni, horgolni, sőt még zoknit kötni is.
Aktív éveimben szívesen kötöttem. A csipkéhez nyugdíjazásom után kerültem ismét közel.
A zsinórcsipke horgolását, egy tiszalöki idős néninél láttam először. Rögtön megtetszettek Kató mama alkotásai. Később megmutatta és megtanította velem az alapfogásokat. Ő ajánlotta a figyelmembe az Újkert Közösségi Házban működő Csipke szakkört, melynek immár tizenhat éve vagyok tagja.
Szívesen járok ebbe a közösségbe, hiszen nagyon sokat tanultam a csoport vezetőitől Medgyessyné Vághy Idától és Pető Lászlónétól. A csoportban nagyon családias a hangulat, örömömet lelem az együtt alkotásban. Munkáinkat rendszeresen mutatjuk be kiállításokon.
Terítőimet hagyományos ekrü színű fonalból készítem elsősorban magam, családom és barátaim számára. Csipkéim eljutottak már Németországba és Ausztráliába is.
A csipkét szeretni kell, csak így lehet alkotni. Engem szórakoztat, leköt, kitölti a mindennapjaimat. Az életemet el sem tudnám képzelni nélküle.




NÉPI KÉZMŰVES ÉRTÉKTÁR

TÍMÁRHÁZ - KÉZMŰVESEK HÁZA

ORSZÁGOS IFJÚSÁGI NÉPI KÉZMŰVES PÁLYÁZAT

KÉZMŰVES SZAKMAI TÁR

MÍVES GYŰJTEMÉNY

KURATÓRIUM

IMPRESSZUM