NYITÓLAP

2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014
2022 szeptember 21. szerda
ZSŰRIZÉS
A DEMKI Tímárház-Kézművesek Háza ( Debrecen Nagy Gál István u. 6.) zsűriztetési lehetőséget kínál az alkotóknak 2022. szeptember 21-én. A jelentkezéseket a Hagyományok Háza Népművészeti Osztályának kell leadni. A jelentkezési lap letölthető az alábbi linkről:
2022 június 24. péntek
A HAJDÚSÁGI NŐI KISBUNDA - kiállítás és könyvbemutató
Egy igazán nagyszerű élmény részesei lehettek azok, akik június 24-én részt vettek a Homokkerti Közösségi Házban rendezett kiállításmegnyitón. A Bujdosó Sándorné és Tarsoly Andorné szerzőpáros által készített impozáns kiadványt Dr. V. Szathmári Ibolya néprajzkutató mutatta be a közönségnek és megnyitotta a kapcsolódó kiállítást. Az esemény jó hangulatához járult hozzá Hajdú Krisztián gyönyörű citerajátékával. A kiállítás július 30-ig tekinthető meg. Dr. Tar Károlyné, a Kézműves Alapítvány alapító kurátora  a következő bevezetőt írta a kiadványhoz:
2022 június 17. péntek
XXXIII. ORSZÁGOS FARAGÓPÁLYÁZAT ÉS KIÁLLÍTÁS
A Hagyományok Háza által kiírt 2022. évi pályázatra érkezett legszebb alkotásokból rendezett kiállítást 2022. június 17-én 13 órakor nyitották meg a Magyar Népi Iparművészeti Múzeumban. A Kézműves Alapítvány szeretettel és tisztelettel gratulál a díjazottaknak: Fehér Vilmos Lajos id. Kapoli Antal vándordíjában, Kasza Miklós és Horváth Béla a Hagyományok Háza Mester díjában, Kovács Zoltán az Agrárminisztérium FolkTrend díjában, Mikes Lajos, Soós Melitta, Dóra Áron, Major Péter, Andrási Mihály és Baráth Sándor különdíjban részesült.
2022 május 3. kedd
A FEKETE ERZSÉBET ORSZÁGOS KOMÁDI HÍMZŐPÁLYÁZAT KIÁLLÍTÁSA
A KOMÁDI FEHÉR HÍMZÉST bemutató kiállítás nyílt meg május 3-án a Magyar Népi Iparművészeti Múzeumban A fehér ötven árnyalata címmel. A Fekete Erzsébetről elnevezett hímző kör 50 éves jubileuma alkalmából a Hagyományok Háza, a Bihari NE, Komádi Város Önkormányzata, a Közösségi Ház  és a szakkör tagjai közösen országos pályázatot hirdettek komádi fehér- és vászonhímzés témában, amelyre több mint 300 egyéni és csoportos alkotás érkezett az ország minden tájáról. Ezek közül a legszebbekláthatók a kiállításon.
2022 január 25. kedd
XIV. ORSZÁGOS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI NÉPI KÉZMŰVES PÁLYÁZAT - Kiállítás, díjátadás, szakmai programok
A hagyományoknak megfelelően ezalkalommal is Debrecenben tartották az országos pályázat záró kiállítását. A Görögkatolikus Metropolitai Hivatal gyönyörű átriumában a fiatalok több mint 800 db természetes anyagokból készített tárgya tekinthető meg. A kiállítást Dr. V. Szathmári Ibolya néprajzkutató nyitotta meg és itt adták át a díjakat is január 25-én 11 órától. Az országos szakmai zsűri értékelése alapján összesen 86 díjat osztottak ki, melyből 53-at a Kézműves Alapítvány adott közel egymillió Ft értékben.