NYITÓLAP

KÉZMŰVESEK

ALKOTÓKÖRÖK

PÁLYÁZATOK

TÁBOROK

KÉPZÉSEK

KIADVÁNYOK

KÉPTÁR

HASZNOS OLDALAK2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014
2022 december 21. szerda
BÉKESSÉGET, SZERETETET kívánunk mindenkinek.
Köszönjük minden kedves támogatónknak, hogy ezévben is figyelemmel kísérték és segítették a kézműves hagymányaink megismertetése és átörökítése érdekében végzett munkánkat. Támogassák továbbra is a 33. évébe lépő közhasznú civil szervezetünket! 
TOVÁBB ⇨
2022 november 15. kedd
40 ÉVES A JÓZSAI DÍSZÍTŐMŰVÉSZETI SZAKKÖR
Felemelő kiállítás megnyitóval ünnepelte négy évtizedes fennállását a Józsai Díszítőművészeti Szakkör a Józsai Közösségi Házban.
A megjelenteket, az ünneplőket Szabó Katalin, a közösségi ház egységvezetője köszöntötte. Ezt követően Dr. Tar Károlyné a Kézműves Alapítvány alapító-kurátora – több évtizedes személyes élményeit is felidézve - megköszönte a szakkör értékteremtő tevékenységét és átadta az alapítvány Nívódíját és az erről szóló oklevelet a csoport vezetőjének, Bátoriné Gém Eszternek.
TOVÁBB ⇨
2022 szeptember 30. péntek
EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS
A Kézműves Alapítvány kuratóriumának elnöke, Magyar Zita  és  a Bihari Népművészeti Egyesület elnöke, Kolozsvári István  írta alá a 2014-ben kötött és most megújított együttműködési megállapodást, ami a népi kézműves értékek feltárására, kutatására, megismertetésére, megőrzésére és átörökítésére irányul. A két civil szervezet évente egyezteti programjait és együttműködik azok megvalósításában.
TOVÁBB ⇨
2022 szeptember 23. péntek
XII. NEMZETKÖZI FAZEKASFESZTIVÁL
„Tegnap nyílt a XII. Nemzetközi Fazekasfesztivál pályázati kiállítása.
Én vásárhelyi stílusú, mára már csaknem feledésbe merült alkotásokkal készültem, mint a dupla fenekű csalikancsó, varrógaraboly, csörögés tál, fali fűszer- és fakanáltartó. MUNKÁIMMAL A KÉZMŰVES ALAPÍTVÁNY DÍJÁT NYERTEM EL." Hákli Timea
Szeretettel gratulálunk  minden alkotónak, külön az alapítványunk díját elnyert Hakli Timeának! 
TOVÁBB ⇨
2022 szeptember 22. csütörtök
Díjazottak
A Kézműves Alapítvány kuratóriumának 2 tagja is díjazott lett a XII. Nemzetközi Fazekasfesztivál pályázati kiállításán. Magyar Zita a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara díját, Ifj. Fazekas István a Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület díját kapta meg. Szeretettel gratulálunk és további sikereket kívánunk!
TOVÁBB ⇨
2022 szeptember 21. szerda
ZSŰRIZÉS
A DEMKI Tímárház-Kézművesek Háza ( Debrecen Nagy Gál István u. 6.) zsűriztetési lehetőséget kínál az alkotóknak 2022. szeptember 21-én. A jelentkezéseket a Hagyományok Háza Népművészeti Osztályának kell leadni. A jelentkezési lap letölthető az alábbi linkről:
https://hagyomanyokhaza.hu/hu/minosito-tevekenysegunk
TOVÁBB ⇨
2022 szeptember 8. csütörtök
VILÁGOKON ÁT...
Kolozsvári -Donkó Rebeka alkotásaiból nyílik kiállítás 17-órai kezdettel Debrecenben, a DEMKI Tímárházban. A Világokon át ....című kiállítás megtekinthető 2022. október 3-ig hétköznapokon és szombaton a Tímárház nyitvatartási idejében.  A megnyitón közreműködik: Rácz Anikó mesemondó.
TOVÁBB ⇨
2022 június 24. péntek
A HAJDÚSÁGI NŐI KISBUNDA - kiállítás és könyvbemutató
Egy igazán nagyszerű élmény részesei lehettek azok, akik június 24-én részt vettek a Homokkerti Közösségi Házban rendezett kiállításmegnyitón. A Bujdosó Sándorné és Tarsoly Andorné szerzőpáros által készített impozáns kiadványt Dr. V. Szathmári Ibolya néprajzkutató mutatta be a közönségnek és megnyitotta a kapcsolódó kiállítást. Az esemény jó hangulatához járult hozzá Hajdú Krisztián gyönyörű citerajátékával. A kiállítás július 30-ig tekinthető meg. Dr. Tar Károlyné, a Kézműves Alapítvány alapító kurátora  a következő bevezetőt írta a kiadványhoz:
TOVÁBB ⇨
2022 június 17. péntek
XXXIII. ORSZÁGOS FARAGÓPÁLYÁZAT ÉS KIÁLLÍTÁS
A Hagyományok Háza által kiírt 2022. évi pályázatra érkezett legszebb alkotásokból rendezett kiállítást 2022. június 17-én 13 órakor nyitották meg a Magyar Népi Iparművészeti Múzeumban. A Kézműves Alapítvány szeretettel és tisztelettel gratulál a díjazottaknak: Fehér Vilmos Lajos id. Kapoli Antal vándordíjában, Kasza Miklós és Horváth Béla a Hagyományok Háza Mester díjában, Kovács Zoltán az Agrárminisztérium FolkTrend díjában, Mikes Lajos, Soós Melitta, Dóra Áron, Major Péter, Andrási Mihály és Baráth Sándor különdíjban részesült.
TOVÁBB ⇨
2022 május 3. kedd
A FEKETE ERZSÉBET ORSZÁGOS KOMÁDI HÍMZŐPÁLYÁZAT KIÁLLÍTÁSA
A KOMÁDI FEHÉR HÍMZÉST bemutató kiállítás nyílt meg május 3-án a Magyar Népi Iparművészeti Múzeumban A fehér ötven árnyalata címmel. A Fekete Erzsébetről elnevezett hímző kör 50 éves jubileuma alkalmából a Hagyományok Háza, a Bihari NE, Komádi Város Önkormányzata, a Közösségi Ház  és a szakkör tagjai közösen országos pályázatot hirdettek komádi fehér- és vászonhímzés témában, amelyre több mint 300 egyéni és csoportos alkotás érkezett az ország minden tájáról. Ezek közül a legszebbekláthatók a kiállításon.
TOVÁBB ⇨
2022 január 25. kedd
XIV. ORSZÁGOS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI NÉPI KÉZMŰVES PÁLYÁZAT - Kiállítás, díjátadás, szakmai programok
A hagyományoknak megfelelően ezalkalommal is Debrecenben tartották az országos pályázat záró kiállítását. A Görögkatolikus Metropolitai Hivatal gyönyörű átriumában a fiatalok több mint 800 db természetes anyagokból készített tárgya tekinthető meg. A kiállítást Dr. V. Szathmári Ibolya néprajzkutató nyitotta meg és itt adták át a díjakat is január 25-én 11 órától. Az országos szakmai zsűri értékelése alapján összesen 86 díjat osztottak ki, melyből 53-at a Kézműves Alapítvány adott közel egymillió Ft értékben.
TOVÁBB ⇨

NÉPI KÉZMŰVES ÉRTÉKTÁR

TÍMÁRHÁZ - KÉZMŰVESEK HÁZA

ORSZÁGOS IFJÚSÁGI NÉPI KÉZMŰVES PÁLYÁZAT

KÉZMŰVES SZAKMAI TÁR

MÍVES GYŰJTEMÉNY

KURATÓRIUM

IMPRESSZUM