KÉZMŰVESEK

KÉZMŰVESEK

ALKOTÓKÖRÖK

PÁLYÁZATOK

TÁBOROK

KÉPZÉSEK

KIADVÁNYOK

KÉPTÁR

HASZNOS OLDALAK











PETŐ LÁSZLÓNÉ
zsinórcsipke készítő
Debrecen
Tel.:+36/52/315-983

A kézimunka iránti szeretetemet Édesanyámtól örököltem. Ő tanított meg kötni, horgolni, hímezni, keresztszemes terítőket, gobelin képeket varrni. Már elemista koromban elkezdtem a kézimunkázást, és a divatnak megfelelően a szalaghorgolásból, a szálbehúzásos terítőkön keresztül, a kalocsai hímzésig mindent kipróbáltam és készítettem.
1992-ben kerültem az Újkerti Közösségi Ház Csipkevarró Körbe. Nagyon megtetszett a zsinórcsipke, ezért igyekeztem készítését minél hamarabb elsajátítani. Lengyel Mihályné szakkörvezető volt a tanító mesterem, aki nagy odaadással, szeretettel mutatta meg a csipke szövésének fortélyait.
Lengyel Mihálynétól 2000-ben vettem át az alkotókört és azóta is a közösség vezetője vagyok. Igyekszem tudásomat átadni és szakmai tanácsokkal segíteni a kör tagjait, a csipkevarrás iránt érdeklődőket. A csipkék szövésének változatosabbá tétele érdekében szövésmintákat gyűjtöttem és elkészítettem azok technikai leírását. A zsinórcsipkéről 4 kiadványom jelent meg, melyek összesen 25 féle zsinór és 306 szövési minta készítésének leírását tartalmazzák. Szabad perceimben terítőket tervezek. Igyekszem íveltebb, kecsesebb motívumokat, lágyabb vonalvezetést alkalmazni. Mintakollekcióm meghaladja a négyszázat, így a kör tagjainak van miből válogatniuk.
 Munkáimat már számos csoportos kiállításon megtekinthették az érdeklődők.




NÉPI KÉZMŰVES ÉRTÉKTÁR

TÍMÁRHÁZ - KÉZMŰVESEK HÁZA

ORSZÁGOS IFJÚSÁGI NÉPI KÉZMŰVES PÁLYÁZAT

KÉZMŰVES SZAKMAI TÁR

MÍVES GYŰJTEMÉNY

KURATÓRIUM

IMPRESSZUM