KÉZMŰVESEK

KÉZMŰVESEK

ALKOTÓKÖRÖK

PÁLYÁZATOK

TÁBOROK

KÉPZÉSEK

KIADVÁNYOK

KÉPTÁR

HASZNOS OLDALAK











SZABÓ SÁNDORNÉ JURCSEK EMÍLIA
szalmafonó Népi Iparművész
Debrecen
Tel: 52 / 437-732, +36-20-420-6145
e-mail: hemoke@freemail.hu

A szalmafonással 1993-ban ismerkedtem meg. Az Újkerti Közösségi Ház szervezett egy tanfolyamot, ahol Reszegi Sándorné szalmafonó népi iparművész vezetésével megtanultam a mesterség alapjait. Megszerettem ezt a kézműves tevékenységet, és próbálkoztam a saját ötleteimet megfonni szalmából. A pályázatokon és a zsűriztetésen elért eredmények arra ösztönöztek, hogy folytassam ezt a munkát. Iskolákban, óvodákban, nyári táborokban és különböző rendezvényeken adtam, illetve adom át gyerekeknek és felnőtteknek a szalmafonás tudományát. Szeretnék minél többet megtudni erről a tevékenységről, ezért kutatómunkát is végzek ezen a területen.
A Népi Iparművész címet 1996-ban kaptam meg. Tagja vagyok a Bihari Népművészeti egyesületnek, mely közösségben nagyon jól érzem magam, ahol sokat tanulam és folyamatos késztetést kapok az alkotómunkára. Több évig tagja voltam a Népművészeti Egyesületek Szövetsége szalmafonó szakági bizottságának. 
Országos pályázatokon többször is elismerték munkámat (I., II., és III. díj, Nívódíj, különdíj). Szalmafonataim eljutottak Svájcba, Franciaországba, Olaszországba, Németországba, Lengyelországba, Hollandiába és Floridába is.
Boldog vagyok, hogy rátaláltam erre a csodálatos kézműves mesterségre, mely örömöt nyugalmat, csendes békét és nem utolsó sorban sikerélményt ad. Ezt szeretném minél több emberrel megismertetni, átadni a szalmafonás örömteli élményét.




NÉPI KÉZMŰVES ÉRTÉKTÁR

TÍMÁRHÁZ - KÉZMŰVESEK HÁZA

ORSZÁGOS IFJÚSÁGI NÉPI KÉZMŰVES PÁLYÁZAT

KÉZMŰVES SZAKMAI TÁR

MÍVES GYŰJTEMÉNY

KURATÓRIUM

IMPRESSZUM