KÉZMŰVESEK

KÉZMŰVESEK

ALKOTÓKÖRÖK

PÁLYÁZATOK

TÁBOROK

KÉPZÉSEK

KIADVÁNYOK

KÉPTÁR

HASZNOS OLDALAK











PAPPNÉ DR. TARÁNYI ZITA
hímző
Debrecen
Tel.:+3630/480-3460
e-mail cím: tazi39@freemail.hu

1992 óta vagyok a Homokkerti Díszítőművészeti Szakkör tagja, akkori szakkörvezető Róth Ferencné /Esztikének/ köszönhetően ismerkedtem meg a színes virágok textilen való megjelenítésével. A körben megismerkedtem Magyarország tájegységeinek népi hímzés motívumaival, mint pl.:kalocsai, sióagárdi, szentistváni, furtai, komádi, matyó, palóc, turai, buzsáki,vasi, hódmezővásárhelyi, rábaközi, sárközi, mezőségi, írásos.
Jelenlegi szakkörvezetőnk Tarsolyné Ibolya eddig még általunk  nem ismert hímzésmódokkal ismertet meg bennünket, úgy mint pl.: úri hímzés, debreceni kisbunda, karcagi szőrhímzés, illetve különböző keresztszemes hímzések.
1995-ben mentem nyugdíjba. Mint kertésznek, azóta is töretlen a virágok iránti szeretetem. Kézzel és géppel varrom a  természet színes virágait lakástextíliákra, kötényekre, főkötőkre. A virágok megjelenítése, a természet megújulása, gobelin képeimen is jól érzékelhetőek, amelyeket újabban gyönggyel varrok ki.
Hímzett textiljeimmel számos helyi és országos csoportos kiállításon vettem már részt, de művelődési intézményekben voltak egyéni kiállításaim is.




NÉPI KÉZMŰVES ÉRTÉKTÁR

TÍMÁRHÁZ - KÉZMŰVESEK HÁZA

ORSZÁGOS IFJÚSÁGI NÉPI KÉZMŰVES PÁLYÁZAT

KÉZMŰVES SZAKMAI TÁR

MÍVES GYŰJTEMÉNY

KURATÓRIUM

IMPRESSZUM