TISZTA FORRÁS HÍMZŐ SZAKKÖR
Működési helye: DMK Tímárház-Kézművesek Háza Debrecen, Nagy Gál István u. 6.
Kapcsolat: Tel.: (52) 321-260, 30/618-9767 e-mail: timarhaz@debrecenimuvkozpont.hu
Foglalkozásainak időpontja: csütörtök 14.00-16.00
Vezetője: Molnár Tiborné Király Zsiga – díjas hímző Népi Iparművész.
A Tiszta Forrás Hímző Kör 1975-ben alakult Hajdú Volán Hímző Szakkör néven. Közel 20 év szorgos munka után a csoport átkerült a Pedagógus Művelődési Házba, ahol felvette a Tiszta Forrás Hímző Kör nevet. Vezetőjük Molnár Tiborné Népi Iparművész, a mai napig töretlen lelkesedéssel és szakmai elhivatottsággal irányítja a csoport munkáját. Szinte valamennyi országos pályázaton részt vesznek, számos díjjal büszkélkedhetnek. (Kiváló Együttes, Országos Arany-, Ezüst-, Bronz-díjak, Szakszervezeti-díjak, Kis Jankó Bori-díj). A csoportban az asszonyok szőnek, hímeznek, csipkét varrnak, csipkét vernek. Munkáikon sok más mellett,  megyénk, illetve tájegységünk motívumkincseit jelenítik meg.

A szakkör 2015. szeptember 4-én nyílt reprezentatív kiállítással ünnepelte fennállásának 40. évfordulóját. A kiállítást Dr. V. Szathmári Ibolya  néprajzkutató nyitotta meg. A megnyitó szövege és az itt készült fotók a következő helyen érhetők el: