KÉZMŰVESEK

KÉZMŰVESEK

ALKOTÓKÖRÖK

PÁLYÁZATOK

TÁBOROK

KÉPZÉSEK

KIADVÁNYOK

KÉPTÁR

HASZNOS OLDALAK

GRILLÁZS KÉSZÍTÉS

A grillázs - olvasztott cukor és olajos mag megkeményedett keverékéből álló csemege -  készítésének hagyománya hazánkban a reneszánsz idejére vezethető vissza. A dél-alföldön "pörkölt tortá"-nak nevezik a grillázzsal díszített lakodalmi tortákat.  Az égetett cukor plasztikus megformálása nagy ügyességet igényel, de lehetőséget nyújt a legváltozatosabb formák megvalósítására is. A fehér cukormázból álló díszítménye gyakran feliratokat is magában foglal.


FEKETE JÓZSEFNÉ SERES EMILIA




NÉPI KÉZMŰVES ÉRTÉKTÁR

TÍMÁRHÁZ - KÉZMŰVESEK HÁZA

ORSZÁGOS IFJÚSÁGI NÉPI KÉZMŰVES PÁLYÁZAT

KÉZMŰVES SZAKMAI TÁR

MÍVES GYŰJTEMÉNY

KURATÓRIUM

IMPRESSZUM