NYITÓLAP

KÉZMŰVESEK

ALKOTÓKÖRÖK

PÁLYÁZATOK

TÁBOROK

KÉPZÉSEK

KIADVÁNYOK

KÉPTÁR

HASZNOS OLDALAK2016 szeptember 22. csütörtök
VI. DEBRECENI NÉPI KÉZMŰVES FESZTIVÁL
A Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület által szervezett VI. Debreceni Népi Kézműves Fesztivált ebben az évben a Kossuth téren tartották, melyet nagy érdeklődés kísért. A ragyogó őszi napokon számos gyermekcsoport, családok és érdeklődők nézték végig a gazdag programot és gyönyörködhettek a mesterek remek műveiben, bemutatóiban.
E 3 napos rendezvény ez alkalommal kapcsolódott Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és annak Hajdú Bihar megyei szervezete  által szervezett " A kézművesség ezer éve a Kárpát medencében" című programhoz.
Az egyesület alkotóinak részvételével tartott 7 Próbás Ifjú Mester program népszerűségét mutatja, hogy mintegy 500 gyermek vett részt azon Debrecenből és a megye iskoláiból.
A 14 népi kézműves pavilonban az egyesületi tagokon kívül, megjelent a Csillagvirág Népművészeti Egyesület vászon szőtteseivel, hímzéseivel és szűrrátét alkotásaival, a BAZ Megyei Népművészeti Egyesültet fafaragó, csizmadia, hímző és népi ékszerkészítő alkotói, valamint Kovács Szabolcs bútorfestő Mezőkövesdről.
A vásáron részt vett a Kézműves Alapítvány is a Tímárház - Kézművesek Házával együttműködésben.
Örvendetes, hogy minden korábbinál több népi kézműves alkotó mutatkozott be ezen a nagyszabású rendezvényen, melynek célja a népi kézművesség népszerűsítése, megismertetetése volt. 
 

⇦ VISSZA

NÉPI KÉZMŰVES ÉRTÉKTÁR

TÍMÁRHÁZ - KÉZMŰVESEK HÁZA

ORSZÁGOS IFJÚSÁGI NÉPI KÉZMŰVES PÁLYÁZAT

KÉZMŰVES SZAKMAI TÁR

MÍVES GYŰJTEMÉNY

KURATÓRIUM

IMPRESSZUM